Сушените сини сливи предотвратяват чупливостта на костите

Здраве и добра форма

Сушените сини сливи предотвратяват чупливостта на костите

Сушените сини сливи предотвратяват чупливостта на костите. Старши научният сътрудник от SFVAMC и професор по медицина от университета Сан Франциско в Калифорния, Бърнард Халлоран, твърди, че сушените сини сливи ускоряват заздравяването на травмите на опорно-двигателния апарат. Учените провели експеримент първо върху животни, а след това и върху доброволци от двата пола, на възраст от 60 до 70 години. Половината от тях вече са имали хронични навяхвания и счупвания. Останалите се намирали в групата с висок риск от остеопороза.

Билкови елексири за предотвратяване на диабета

1 глава лук дневно понижава кръвната захар

Билкиза детокс на черния дроб

В менюто на участниците в експеримента въвели смлени на прах сини сливи, с които подправяли плодовите им салати. След такова ежедневно хранене стигнали до извода, че скоростта на рехабилитация в двете групи се увеличила средно с 30%.

 

Рецепти при артрит

Артритът се развива заради натрупването на соли в ставите. Понякога това заболяване го наричат ставен ревматизъм. Тъй като в началото не предизвиква никакви симптоми, лечението на ревматоидния артрит започва тогава, когато болката вече е стигнала до костите в истинския смисъл на думата. Затова ще е много полезно да имате под ръка рецепти от народната медицина. Много ефективно е мазилото от благоуханния златен мустак.

Ароматната кализия, или златният мустак, е билка с антинеопластично средство – противораково, освен това облекчава болката и възпалението, а това са първите стъпки при пристъп на артрит. Използва се и за укрепване на имунната система, както и за детоксикация.

Съставки:

  • Сок от листата на ароматната кализия – 1 с.л.
  • свинска мас – 3 ч.л.

Приготвяне:

За приготвяне на мазилото ще ви е нужно зряло растение – ако има тъмнолилав цвят на стъблото, на повече от 3 месеца е и има най-малко 10 пръстена.

Вземете една супена лъжица от листата на златния мустак, нарежете ги на ситно и изстискайте сока им. Вземете хубава, висококачествена свинска мас и разбъркайте сока с мазнината в съотношение 1:3. Вместо свинска мас, може да вложите и гъша, да използвате вазелин, восък, глицерин. Старателно разбийте до получаване на гладка смес. Напълнете буркана и го затворете плътно. Съхранява се на хладно и тъмно място.

Мехлемът се използва по два начина – чрез втриване върху засегнатото място и чрез компрес. Компресът се прави по следния начин: върху засегнатата част поставете марлята с мехлема и плътно увийте с бинт. Компресът се оставя върху кожата за 30 минути. За компреса може да замените сока с намачкани на кашица листа или дори с настойка от златен мустак, приготвена на базата на алкохол или спирт. Противопоказно е използването на мехлема от златен мустак от бременни жени и пациенти с бъбречна недостатъчност, както и с аденом на простатата.

Билков лек при остеохондроза със сливи

Тя е заболяване, което засяга гръбначния стълб, като най-често причинява поражения на междупрешленните дискове. Много често срещана е шийната остеохондроза.

Рецепти:

  1. Залейте 10 супени лъжици ситна сол, може морска, с 20 супени лъжици нерафинирано растително масло и хубаво разбийте. След няколко дни се получава бяла маса от ситни частици сол и масло. Всеки ден намазвайте шийните прешлени, ако проблемът е в тях, гръбначните прешлени, кръста и на местата, където усещате болка, като масажирате енергично. Отначало 2-3 минути, като всеки следващ ден прибавяте по още 2-3, стигайки накрая до 20 минути. След масажа обтривайте шията, съответно гърба или кръста, с влажна гореща тъкан.

След 8-10 процедури ще забележите радикални промени в състоянието си. И забележете, освен всичко друго, ще се подобри и зрението ви. Имайте предвид, че при такъв солев масаж кожата леко се изтрива, но постепенно, след спиране на процедурите, бързо заздравява. В процеса на такова лечение се ускорява и обмяната на веществата, изчистват се шлаките, а това може да предизвика слабост, сънливост, главозамайване. Но не е задължително. По принцип, всичко преминава без странични действия.

  1. Настържете един суров картоф на ситно ренде и смесете с мед в съотношение 1:1. Наложете на шията и раменете компрес от приготвената смес. Отгоре сложете хартия, най-добре вестник, и увийте с голям шал или кърпа, като добре закрепите превръзката. Компресът се държи 2 часа. Като го свалите, изтрийте с топла салфетка мястото и намажете с масло от бяла ела – продава се в аптеките или дрогериите. Курсът на лечение е 7-10 дни. Подобно лечебно действие оказва и медовият масаж, след който наложете медов компрес. Такива процедури имат противовъзпалителен и обезболяващ характер.

Безценни отвари при цистит

Помощ  от билките при аритмия

 

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2022 Happy Woman BG
Tagged ,
на горе