Сутрешната гимнастика, която ще ви помогне да отслабнете (само пет минути са достатъчни)

сутрешна гимнастика
Добра форма

Сутрешната гимнастика, която ще ви помогне да отслабнете (само пет минути са достатъчни)

Сутрешна гимнастика. Експерт по отслабване каза какви упражнения ще помогнат за изгарянето на калории и ще подобрят мозъчната функция. И – приятен бонус – не отнема много време.

 

Много хора искат да свалят излишни килограми или просто да се поддържат в добра форма, но не всеки има достатъчно време за дълги тренировки във фитнеса. Експертът по отслабване д-р Майкъл Мозли предлага петминутна сутрешна гимнастика, която можете да правите у дома и посочва, че тя ще ви помогне да се почувствате енергични и да се отървете от няколко килограма.

Няма абсолютно нищо сложно. Програмата на Мозли включва в сутрешна гимнастика само две добре познати упражнения: клекове и лицеви опори от пода.

 

„Има две силови упражнения, които намирам за особено ефективни. Първият са лицевите опори, един от най-добрите начини за развитие на горната част на тялото, – казва експертът в подкаста Just One Thing на BBC Radio 4. – Вторият са кляканията.

 

Мозли препоръчва да правите сутрешна гимнастика –клякания и лицеви опори всяка сутрин, точно както той прави. И като за начало, само пет минути са достатъчни и за двете упражнения. По-късно, когато тялото свикне, можете да увеличите продължителността на зареждането, но това не е необходимо – дори кратка тренировка ще ви помогне да се ободрите, активизира метаболизма и ще помогне за подобряване на мозъчната функция.

Сутрешна гимнастика, която ще ви помогне да отслабнете

 

Ползи от лицевите опори:

сутрешна гимнастика

 

– Бърз и ефективен начин за изграждане на мускули в горната част на тялото.

 

– Тренирате трицепсите, гръдните мускули, мускулите на долната част на гърба и корема.

 

– Можете да ги направите навсякъде, без специално оборудване.

 

– Проучванията показват, че лицевите опори намаляват риска от сърдечни заболявания.

 

Ползи от клекове:

сутрешна гимнастика

Как 100 клека дневно за един месец променят  тялото

– Ангажирате голям брой мускули : квадрицепси, аддуктори, бедрени флексори, мускули на прасеца и глутеални мускули

 

– Страхотен начин за изгаряне на калории.

 

Д-р Мозли прави 40 коремни преси и лицеви опори дневно, но вие можете да започнете с десет. Основното тук е редовността. Майкъл също призна, че обича да ходи пеша и да кара колело и понякога „се принуждава да тича“. Този набор от активности е напълно достатъчен, за да поддържате форма и да не натрупвате излишни килограми.

 

Разбира се, няма да има полза от Сутрешна гимнастика упражненията, ако не ги комбинирате с умерена, балансирана диета, която съдържа достатъчно количество от веществата, от които се нуждае тялото.

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2022 Happy Woman BG
Tagged , , , ,
на горе