Рупите
Величествена България

Рупите, вихър от космически енергии

[modula id=“27677″]Местността Рупите се намира в югозападната част на България, в непосредствена близост до град Петрич. Освен, че мястото е известно с това, че Ванга е живяла и приемала посетители, има и нещо друго – над този терен се смята, че се завихрят особено силни космически енергии.

Едва ли има човек, който е посетил това мистично място и да не е останал с усещането, че това е кътче от рая, което изпълва и зарежда всяка клетка с хармония, много красота, вътрешно равновесие и душевно спокойствие.  

Рупите, местност изпълнена с мощни космически енергии

Как да стигнете до комплекс „Ванга“, находящ се в м. Рупите?

До тази магична и свещена земя може да достигнете с кола, такси, рента кар или с организирано пътуване, защото обществен транспорт до самото място няма. Рупите са на отстояние от гр. София около 175 км., на около 25 км. от Самуилова крепост, на 20 км. от най-малкото градче в България – Мелник, на около 35 км. от Златолист – домът на Преподобна Стойна.

Златолист, Източник на вяра и чудеса

Мелник, където автентичността и магията се сливат в едно

Роженски манастир, „Храна“ за душата

Кратка информация за Рупите.

Може би не случайно, от както свят светува, е казано – каквото горе (безкрайният Космос), такова и долу (тук на Земята). Районът е изпълнен с много енергия – вулкан, силно земетръсен район, топла вода, т.е. много топлина = много заряд.

Рупите

Точно на това място се намира най-известният вулкан, не само в България, но и на Балканите – Кожух. Към днешна дата вулканът се смята за угаснал, т.е. не действащ, но мълвите между местните хора са противоположни – спящ, а не угаснал.

Благодарение на подземната река, според сведенията, пресичаща местоположението на вулкана, районът е известен с горещите си извори с много лековита минерална вода, изпълваща въздуха с пара и мирис на сяра.

Случайно ли Ванга е избрала, именно това високоенергийно място?

Не! Никак не е случайно, че именитата пророчица избира да се установи до краят на дните си в местността Рупите. Макар загубила физическото си зрение, тя е „виждала“ с голяма точност много значими събития. Нейното „зрение“ е работило на фино ниво, на подходящите честоти, за да може да получава информация от бъдещето. Имала е способността да резонира по такъв начин, че да се свързва и да разговаря с душите на хора, напуснали земния живот.

Рупите, вихър от космически енергии

Хипотетично, може би тук съществува отворен портал, чрез който Ванга е осъществявала връзка с другите светове във Вселената?

Самата тя, неведнъж е казвала, че мястото е заредено с „космическа“ енергия.

Мистериите на местността Рупите.

През IV век пр.н.е. Тук е имал огромен древният град, който съществувал на мястото от 10 века. Според легендите тук са живели много високи хора (великани) и полубожества. Съществува много малко известно предание, което за някой от вас може да бъде напълно неприемливо: в местността се намира огромен храм, който не може да бъде прихванат от възможностите на нормалното човешко зрение.

При избухването на вулканът Кожух античният град е бил залят и оставен под огъня на безпощадната лава. Местните хора казват, че кръстът на стената на кратера е в памет на загиналите титани.

За красотата и усещането тук – думите не стигат…

Като цяло, целият комплекс е декориран прекрасно: бели и зелени пейки, извито мостче, млад зелен бамбук по бреговете на реката, около територията са засадени южни иглолистни дървета: туя, хвойна, кипариси, кедри.

Домашни птици спокойно се разхождат в кътчета край най-голямото термално езеро. В близост има предупредителни табели, че температурата на водата е много висока – 75 градуса по Целзий.

Интересен факт е, че в тази гореща вода се срещат специфични водорасли. И водата, и водораслите, са изключително полезни и лекуват много болести.

За непризнаваният от Българската православна църква храм.

През 1994 г. завършва строежът на храмът „Света Петка Българска“. Построен със средства на Ванга. Приживе тя имаше много спорове, относно сградата, за която бе получила видение, че трябва да бъде изградена.

Рупите, вихър от космически енергии

От тогава храмът непрекъснато привлича посетители и поклонници. Много от тях твърдят, че са усетили енергията на това място и дори присъствието на духа на Ванга.

Различни стенописи на входа, различен иконостас с огромни човешки лица.

До самият храм се намира гробът на Ванга, а от другата страна на реката е нейната скромна къща, където ежедневно е приемала прииждащите хора, някои изминали хиляди километри, за да дойдат при нея.

Думи на Ванга, които трябва да ни карат да се чувстваме горди, че сме чеда на Величествена България!

За България Ванга ни е оставила завет, че ще дойде ден, в който от земята ще се покаже „бЕл град“ и тогава целият свят ще научи истината за България. Че няма да има място, където да не се разчуе за България и българите. Тогава да очакваме настъпването на огромен духовен прогрес, който ще тръгне от нашите земи.

Полезна информация:

Комплекс „Ванга“ в м. Рупите.

м. Рупите, община Петрич, област Благоевград

Координати: 41.45949, 23.26141

Работно време:

-Лятно от м. април  до м. октомври: 07:30 ч. – 19:00 ч.

-Зимно от м. ноември до м. март: 08:00 ч. – 17:00 ч.

Не се заплаща входна такса.

Безплатен паркинг – за коли и автобуси.

Имайте в предвид климатичните условия, защото в този район летата са много горещи.

Хареаклея Синтика

Археологическите разкопки се виждат и от по-далеч, но който желае да разгледа от близо на място се заплаща входна такса.

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2022 Happy Woman BG
Tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
на горе