Здраве и добра форма

Прости лекове при вода в коляното

Събирането на вода в коляното може да се получи по различни причини. Често състоянието е болезнено, затова по-добре отидете на лекар, за да направи нужните изследвания и диагностика.

Билкови илачи при ангина и бронхит

Билкови цярове при атеросклероза и безсъние

Сушени сини сливи предотвратяват чупливостта на костите

Народната медицина също има изпитани и прости начини за помощ при събиране на вода в коляното, които може да са ви от полза:

Вземат се 5 жълтъка от яйце и се смесват с 1 чаша морска сол, но да бъде ситно смляна. Всичко това се разбива много добре до получаването на мехлем. От него се слага тънък пласт на парче памучен плат и се прави компрес на коляното. Увива се добре с вълнена превръзка и се държи два дни, без да се маха.

Прави се питка от тесто (може и готово от магазина) за мекици и се поръсва обилно с нишадър. Тази питка се налага върху болното коляно и се оставя така за през нощта. Процедурата се повтаря всяка вечер, докато коляното спадне и водата изчезне.

Вземете един настърган морков, поръсете го с малко ракия или спирт. С тази смес се превързва болното коляно и остава така не по-малко от шест часа. След това правите почивка шест часа и отново превързвате със същата смес. Този ритъм продължава три дни.

Брашно, мая за хляб и цвик се месят на тесто. Сместа се прави колкото мекица и се ръси с нишадър. Прави се няколко пъти до пълното изтегляне на водата от коляното.

В продължение на 15 вечери коляното се налага с едно разбито яйце, разбъркано със спирт или силна ракия. Намазва се върху памук и се слага върху коляното. Отгоре се завързва с найлон, омотава се с вълнен шал и се оставя да престои цялата нощ. След няколко такива процедури ще видите, че водата ще изчезне.

Взема се хума, счуква се в хаванче, пресява се и се слага в пръстена или порцеланова паничка. Добавя се кисело мляко и 1 – 2 супени лъжици олио. Кашата се поставя на парче плат и се налага върху измитото с топла вода коляно. Прави се компрес, докато се изтегли водата. Всеки ден процедурата се прави с нова хума.

Втасало тесто се поставя върху коляното и отгоре се слагат вестник и кърпа. Така се преспива, а на сутринта се снема и коляното се измива. Със същото тесто се прави компресът 2-3 вечери и водата изчезва. Хубаво е предварително коляното да се намаже с мас или олио.

Взема се 1 винена чаша ориз, 1 супена лъжица олио и 2 чаени чаши вода. Сместа ври до набъбването на ориза, от който се прави лапа и се поставя на коляното. Така се преспива. Сутринта лапата се сваля. Тези процедури се правят до пълно излекуване.

Разбива се 1 домашно яйце с 95-процентен спирт, докато се получи каша. Нанася се върху марля и тя се залепва върху коляното. Отгоре се слагат найлон, вълнено парче плат и се оставя да престои цяла нощ. Лечението продължава 15 вечери поред.

Две средни глави кромид лук се режат на ситно и към нарязаното количество се добавя 1 лъжица ситна морска сол. Към тази смес се сипват 3 супени лъжици ябълков оцет. Всичко това се омесва добре и част от сместа се разстила върху парче памучен плат. Налага се върху коляното вечер преди лягане и се сваля на сутринта. За пълно излекуване процедурата трябва да се повтори най-малкото 7 пъти.

  • Две шепи цвят от лютиче се слагат в стъклено шише, като се заливат със 700 мл домашна гроздова ракия. Шишето се оставя да престои на тъмно две денонощия. Една част от сместа, заедно с цветчетата, се налага върху разстлан памук или памучен плат, и се прави компрес, но не върху подутото коляно, а се обвива кракът под коляното. Процедурата се прави веднъж на ден, най-добре вечер, и се повтаря, докато болките изчезнат и спадне отокът на коляното.

Добре узряла праскова се настъргва и се получава каша, която се слага на коляното за около половин час.

Един пакет корени от бял оман от билковата аптека се сваряват. Болното място се намазва обилно с мас или с мазен крем. Между две марли се поставят сварените и изцедени корени, и така направеният компрес се налага върху болното място. След това се завързва с вълнена превръзка. Остава се така за през нощта или пък най-малко 4 часа. Внимава се да не се изгори кожата от продължително задържане на компреса.

Нарежете два средно големи картофа на филийки и с тях наложете болното коляно. След това мястото се превързва добре с бинт, за да не изпадат картофите. Компресът се сменя на всеки половин час.

От мек хляб се взема средата, дебела два пръста, напоява се с ябълков оцет и с найлон се завързва коляното. Отгоре се връзва и кърпа или бинт. С този компрес се спи през нощта.

Три филии от средата на един типов хляб се накисват в червено домашно вино. След това се оставят да се отцедят добре и се смесват с 4-5 смлени конски кестени, без кората. Смачква се добре и се прави компрес на коляното, с който се преспива.

 

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2022 Happy Woman BG
Tagged ,
на горе