3 неща, които трябва да знаете, преди да решите да се омъжите
Психологически

3 неща, които трябва да знаете, преди да решите да се омъжите

3 неща, които трябва да знаете, преди да решите да се омъжите, разкриват психолози. Какво трябва да знаете, преди да решите да направите голямата крачка и да създадете семейство? Психологически съвети, които ще ви помогнат да не сгрешите. Предупреденият е въоръжен!

Бракът не е просто непрекъснат „меден месец“. Той също е като живота, има различни препятствия, които съдбата ще ви поднесе от време на време. Има 3 доста опасни мита за брака, които трябва да разберете сами, дори преди да сте на път да завържете сериозна връзка с партньора си.

3 неща, които трябва да знаете, преди да решите да се омъжите

Какво трябва да знае един мъж, докато планира предложение за брак

4 зодии, които са склонни да предложат брак пред семейството си

9 неща, върху които да се фокусирате в началото на брака си

Ето трябва да знаете, преди да решите да се омъжите

3 опасни мита за брака

„Бракът е начин да „свържа“ любимия човек с мен завинаги“

Често хората смятат, че след като са узаконили връзката си, сега завинаги са „привързали“ партньора си към себе си и това няма да се промени. Но не е така. Всъщност, можете също толкова лесно да загубите любимия човек, ако просто имате връзка с него или като вече сте женени.

В крайна сметка, фактът, че сега сте едно семейство, не означава, че вашият партньор, независимо от всичко е длъжен да бъде с вас през целия си живот. Ако той се чувства зле с вас и иска да си тръгне, ще го направи така или иначе – независимо дали сте женени или не.

Всичко зависи все повече от отношенията ви един към друг, от това как ще положите усилия и двамата в името на брака ви. Всъщност, само по себе си официалното потвърждение, че вече сте едно семейство, не ви прави автоматично щастливи за цял живот и не дава никакви гаранции за това. Трябва да работите усилено върху това. Трябва да отделяте време и внимание един на друг всеки ден и само тогава ще можете да спасите брака си.

„Бракът ще реши всичките ми проблеми, като например да се отърва от самотата или да „спася“ връзката ни“

Точно както раждането на дете няма да подобри брака, който вече е пропукан, така и самият брак няма да спаси връзка, която вече не е подходяща за един от вас. Бракът не е вълшебна пръчка, която ще реши и оправи всичко, само вие и вашият партньор можете да го направите.

Затова първо работете върху връзката си, ако не сте достатъчно доволни от нея и искате да свържете целия си живот с този конкретен човек, а не само защото искате най-накрая да се отървете от самотата си или по този начин да подобрите връзката си. Това не работи по този начин и следователно със сигурност няма да излезе нищо добро.

„Ако вече съм омъжена\женен, най-накрая мога да се отпусна и да не правя нищо друго“

Всъщност, сериозната работа започва с брака. В края на краищата, сега сте поели голяма отговорност и по-добре се опитайте да спасите тези отношения и новото си семейство. Ако и двамата сте решени, тогава заедно ще можете да преодолеете всичко. И ако мислите, че сега можете да се отпуснете и да не правите нищо друго, тогава бракът ви автоматично попада в „рисковата зона“.

Колко често например, партньорите започват да отделят по-малко време и внимание един на друг, вярвайки, че това вече не е необходимо, докато си мислят: „Защо? В крайна сметка вече се ожених за нея / омъжих за него, така че защо да се напрягам и да показвам чувствата си? Всичко, което можех, вече го направих, сега е време за почивка. Или започват да не се грижат достатъчно за външния си вид, вярвайки, че основната цел – бракът – вече е постигната, което означава, че вече не можете да се опитвате да се поддържате във форма. И това е доста голяма грешка.

За да може любовта между вас да съществува още много, много години, тя трябва непрекъснато да се подхранва – в противен случай един ден просто ще изсъхне. Затова се опитайте да изглеждате възможно най-добре един за друг, не пестете комплименти и хубави думи, подкрепяйте се и винаги си помагайте във всичко. Тогава всичко ще бъде наред с вас.

infomax-logo-50-15-HW Диляна Попова: Да, има мъж до мен! Вече не мога да крия, че сме заедно

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2023 Happy Woman BG
Tagged ,
на горе