„Мързелива“ пица на тиган. Само 10-15 минутки и готово!

Идеи за дома

„Мързелива“ пица на тиган. Само 10-15 минутки и готово!

Днес ще споделим с вас една лесна и бърза рецепта за „мързелива“ пица на тиган, чието изпълнение ще ви отнеме само 10-15 минутки и готово.

Прибирате се от работа и вкъщи нямате нищо за ядене.

Нямате абсолютно никакво време за готвене.

Предстои ви важна среща, за която не бива да закъснявате…

Ето вашето решение – пригответе си „мързелива“ пица на тиган. Ще ви отнеме само 10-15 минутки и готово!

Количеството на пицата е достатъчно голяма, за да се нахраните не само вие, но и останалите от семейство ви. Да не пропуснем най-важната част, освен, че времето за приготвяне е рекордно кратко, а вкусът е изключителен…… Ммммммм…

Приятно готвене!

Необходими продукти:

– Яйце – 1 бр.;

– Заквасена сметана – 2 с.л.;

– Майонеза – 2 с.л.;

– Брашно – 4 с.л.;

– Бакпулвер – 1 ч.л.;

– Кетчуп – 3 с.л.;

– Сирене – 100 гр.;

– Кашкавал – за поръсване;

– Колбас – 50 гр.;

– Маслини – 7 бр.;

– Червен лук – 1 малка глава;

– Чубрица – на вкус;

– Черен пипер – вкус;

– Сол – на вкус.

– Растителна мазнина.

Начин на приготвяне:

В подходяща купа разбийте яйцето, добавете заквасената сметана, майонезата и разбъркайте добре. Бъркайте до получаване на еднородна смес.

Добавете брашното с бакпулвера, щипка сол и продължавайте да бъркате с вилица или бъркалка, както ви е удобно.

Сложете в тигана с растителната мазнина, добавете тестото и с ръце го разстелете равномерно по дъното.

Намажете тестото с кетчуп (ако не обичате кетчуп, заменете с доматен сос) с посоченото количество. Поръсете с черен пипер.

Натрошете сиренето и го добавете.

Наредете нарязаният на шайби колбас.

Нарежете маслините и червеният лук на полумесеци и поръсете равномерно отгоре.

Поръсете с настърган кашкавал.

Сега покрийте тигана и гответе на тих огън, докато кашкавалът се разтопи. Обичайно 7 до 9 минути са напълно достатъчни. Поръсете пицата с чубрица.

Пицата е готова. Нарежете я и сервирайте на масата, докато е гореща и толкова ароматна.

Веднъж опитали тази рецепта, ще ви стане любима.

Добър апетит!

Още интересни рецепти: Класическа салата „Мимоза“ 

Пилешки гърди-необичайно вкусни 

Невероятни пилешки подбедрици-закачени и печени на решетка 

Лесни плънки за тарталети 

 

 

Tagged , , , , ,
на горе