Орхидея – къде да я позиционирате, така че да цъфти дълго и да расте активно?

Идеи за дома

Орхидея – къде да я позиционирате, така че да цъфти дълго и да расте активно?

Как и къде в помещението да позиционирате орхидеята, така че да цъфти и да расте активно? Оказва се, че повечето производители на цветя обръщат внимание само на степента на необходимото осветление. Въз основа на това, цветето най-често се поставя до перваза на прозореца.

Настоящата статия е посветена на красивата орхидея.

Къде е най-добре да я позиционирате, за да цъфти по-често и по-дълго, да не изсъхва, да не пожълтява, да не боледува, да изглежда винаги великолепно, както и да ви зарежда с късмет и благополучие къщата.

Кое е най-подходящото място за прелестното цвете?

На първо място, разбира се, трябва да обърнете внимание на нивото на осветеност, от което орхидеята се нуждае. Това растение иска доста голямо количество светлина, но изобщо не понася директните лъчи. Именно при такива условия изглежда страхотно, не пожълтява, цъфти дълго време и обилно.

Следователно витрината с излаз на юг е вариант, подходящ само за зимният сезон. През пролетта, лятото и есента в идеалния случай дръжте орхидеята на източния прозорец: там ще има достатъчно слънце, а лъчите на утринното слънце няма да горят листата. Прозорец със западна ориентация също ще свърши работа. Със северен излаз не е подходящ вариант, защото растението ще страда от липса на светлина.

Относно някои места вътре в стаите (нощни шкафчета, маси, хладилник), тогава можете да поставите орхидеята върху тях, при условие, че те се намират в непосредствена близост до прозореца. Ще бъде идеално с южен излаз. В този случай светлината ще бъде достатъчна за орхидеята, а същевременно лъчите няма да са силни.

Ако листата на орхидеята станат тънки и бледи, тогава мястото е напълно неподходящо. Преместете го по-близо до светлина.

Прост трик от десетилетия, който помага на стайните растения да не боледуват и винаги да цъфтят обилно, а разсадът да расте активно! 

Най-общо казано, идеалното място за прелестната орхидея е всекидневната или спалнята.

Ако искате да поставите орхидея в кухнята, то имайте предвид, че растението не обича въздушните течения, а в кухнята най-често отваряме прозореца.

Поставянето му над печката също не е добра идея: горещата пара може да навреди на растението. Но масата за хранене, хладилникът до прозореца, рафтът близо до мивката са доста по-подходящи места.

Някои дизайнери поставят орхидеи в банята. Поради високата влажност, растението наистина ще се чувства добре. Но само ако банята има прозорец и достатъчно светлина.

Стандартната температура на въздуха в апартаментите е доста подходяща за орхидеи. Но за да се провокира образуването на дръжки, орхидеята трябва да се извади на хладно място (около 15 градуса).

Можете да направите това през зимата, така че орхидеята да цъфти до пролетта. Ако балконът ви е изолиран, можете да я разположите там.

Според Фън Шуй орхидеята е символ на хармония, съвършенство, късмет и благополучие. За да привлечете късметът и хармонията в семейните дела, орхидеята трябва да бъде поставена в източната част на апартамента. За да привлечете богатство и късмет във финансовите дела, е по-добре да поставите орхидеята в югоизточна посока.

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2022 Happy Woman BG
Tagged , , , , , , ,
на горе