Четири съвета да успокоите кучето си от шума на фойерверките - Щастливите жени - HappyWoman.bg

Четири съвета да успокоите кучето си от шума на фойерверките

Четири съвета да успокоите кучето си от шума на фойерверките
Домашни любимци

Четири съвета да успокоите кучето си от шума на фойерверките

Вълнението от наближаването на Нова година вече завладява много хора и някои вече започват трепетна подготовка за този празник. В приготовленията обаче, не бива да забравяте ефектите от шума на фойерверките върху вашите домашни любимци. Много кучета например се плашат и този звук е изключително стресиращ за тях, затова трябва да се погрижите да ги успокоите и да се чувстват комфортно. Те изпитват страх почти по същия начин като нас, хората, и понякога се нуждаят от малко допълнителна подкрепа.

Важно е да запомните, че всяко куче е индивидуално. Ще имате нужда от търпение и разбиране, когато разберете какво помага на вашето куче при звука на фойерверките. Не се страхувайте да изпробвате различни методи, за да намерите най-добрите решения за вашия четириног. И помнете: Винаги дръжте кучето си вътре в най-големия шум и се уверете, че има чип на каишката си, за да може да го намерите, ако все пак хукне нанякъде уплашено.

Защо e добре да рекламирате в онлайн списание www.happywoman.bg

Ето и идеи как да успокоите кучето си от шума на фойерверките:

Създайте безопасно място за животното

Всяко куче трябва да има достъп до безопасно място в дома ви, където да може да се скрие, когато пожелае. Това може да е някой ъгъл, пространство под леглото или дори мястото, където спалня. Сложете там неща, които вашето куче обича, като любима играчка или одеяло. Докато е там, уверете се, че никой не го безпокои или принуждава да напусне. Така то ще се чувства комфортно и това малко ще го успокои от шума на фойерверките.

Зодиите, които обичат животните повече от всичко

Най-подходящите домашни любимци за всяка зодия (първа част)

Най-подходящите домашни любимци за всяка зодия (втора част)

Останете с кучето си

Много собственици на домашни любимци смятат, че не трябва да утешават страхливо куче, защото това ще влоши ситуацията. Това просто не е вярно. Осигуряването на комфорт на вашето животинче, когато е уплашено, го уверява, че сте там, за да помогнете. Точно както бихте утешили плачещо дете, така трябва да утешите и уплашено куче. Вашето успокояващо присъствие, съчетано галене и гушкане, може да помогне на вашия приятел да се чувства сигурен.

Разсейвайте кучето си с играчки и лакомства

Ако знаете, че пускането на фойерверките ще започне скоро, отвлечете вниманието на кучето си, преди да стане шумно. Дайте му страхотна играчка, пълна с лакомства, или го ангажирайте в някои добри игри на дърпане. Насърчете го да дъвче любима кост или направете няколко забавни игри. След като фойерверките започнат, осигурете нещо вкусно, което обича, за да го разсеете.

Кучето лае по телевизора – причини и решение

Причини, поради които да сме благодарни на котките

Как да помогнете на бездомна котка

Пуснете бял шум

Някои кучета се радват на успокояващи звуци като бръмченето на вентилатор или просто монотонния звук от телевизора. Можете да опитате да пуснете тиха, класическа музика или дори да закупите машина за бял шум, предназначена за кучета. Не забравяйте да ги включите, преди изстрелите на фойерверките да започнат, и ги дръжте включени, докато „опасността“ за кучето изчезне.

Трябва ли да лекувате куче, което се страхува от шума на фойерверките?

Ако кучето ви е обзето от стрес и безпокойство и просто не можете да му помогнете, не се страхувайте да потърсите помощ от ветеринарен лекар. Той може да предложи да дадете на кучето си лекарство с рецепта преди празнични тържества. Уверете се, че каквото и да опитате, го правете с помощта на професионалист, а не на своя глава, защото може да е рисковано.

Ползите да играете с кучето си

Как да направите престоя в банята по-лесен за кучето ви

Как да разберем дали кучето има кърлежи

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2022 Happy Woman BG
0 Shares
Tagged , , , , , ,
на горе
Happy Woman Бюлетин
Вашият хороскоп, най новото от Happy Woman и актуални статии всяка седмица