3 грешки, които младоженците често допускат
Любов и партньорство

3 грешки, които младоженците често допускат

В началото на всеки един брак има доста грешки, които младоженците често допускат, макар да не го осъзнават. Те могат да бъдат от всякакъв характер. Не трябва да забравяте, че става въпрос за младо семейство, а няма как двама души да влязат в един напълно нов свят, без да правят никакви грешки.

Няма значение дали сватбата ви е била денят, за който сте мечтали, откакто сте били малко момиче, или обикновена церемония, която не сте знаели дали всъщност някога ще направите. Току-що сте направили един от най-големите, най-вълнуващи ангажименти в живота си. Но колкото и да е било трудно да изберете правилните цветя или да направите централните украси, истинските предизвикателства на брака започват, след като се излее и последната капка шампанско и се изяде и последното парче торта.

Но не се притеснявайте, младоженци! Какво по-смислено от това да преодоляваш възходите и паденията на живота с човека, на когото вярваш и когото обичаш най-много?

infomax-logo-50-15-HW Ето диета, с която Ким Кардашиян свали 30 кг за кратък период от време

infomax-logo-50-15-HW Диляна Попова: Да, има мъж до мен! Вече не мога да крия, че сме заедно

За да ви помогнем през първата година от брака, ето някои грешки, които младоженците често допускат в отношенията си и при моменти на трудности:

Не поставяте граници с приятелите и семейството

След сватбата една от грешките, които младоженците често допускат, е да не поставят граници с приятелите си и семейството. Ориентирането в личните ви взаимоотношения може да бъде изключително трудно в прехода от свободния живот към брака. Приоритетите ви може да са се променили и това е нормално. По същество преминавате от една семейна единица като вашите братя и сестри и родители към вашия съпруг или съпруга, така че трябва да се поставят граници. И двете ви семейства ще трябва да се научат да приемат, когато решите да прекарате празниците с другите роднини или искате да имате време за себе си като двойка.

Приятелските отношения също може да се наложи да се променят, което може да е особено трудно, ако много от другите ви приятели са свободни. Обсъдете с партньора си ролята, която приятелите и семейството ще играят в живота ви, и съобщете на близките си какво могат да очакват от отношенията си с вас двамата при тази нова динамика. Младоженците често допускат идеята да угодят на всеки, което може да доведе до неочаквани проблеми.

често допускат

Отчуждаване на приятелите и семейството

От друга страна младоженците често допускат друга грешка, влизайки в противоположната крайност. Въпреки всичко казано дотук, семейството и приятелите ви все още трябва да бъдат важна част от живота ви. Макар че може да е изкушаващо да пропускате всяко фирмено парти офиса, за да отидете да се забавлявате с вашия си съпруг, или лесно да забравяте да се обаждате на майка си толкова често, колкото преди, за вашето щастие и успеха на връзката ви е важно все още да можете да поддържате важни за вас отношения.

Насърчавайте партньора си да прекарва време с приятелите си, с или без вас, и никога не се превръщайте в клин между него и семейството му. Това е грешка, която много младоженци често допускат. Макар че динамиката може да се промени, това не означава, че отношенията, които са важни за вас, трябва да отслабнат. Сега разполагате с вечност, която да прекарате със съпруга си. Затова продължавайте да излизате редовно с приятели. Просто го се научете да балансирате между двете неща.

често допускат (2)

Очаквате партньорът ви повече да не прави грешки

Обичайно е да очаквате, че отношенията ще бъдат перфектни, след като се ожените.  Или пък да се надявате, че като се ожените за някого, той ще промени някои свои характеристики. Това е още една много сериозна грешка, която младоженците често допускат.

От една страна, не се омъжвайте за някого, когото се надявате да промените. Това само може да донесе проблеми в бъдеще. И двамата можете да се развивате и да ставате все по-добри заедно, но това не означава, че съпругът ви няма да прави грешки само защото сте женени – все пак той все още е човек! Правете грешки, като същевременно сте наясно с очакванията, и винаги продължавайте да се учите заедно.

Хората често допускат грешки, но това не означава, че не се обичат. Важно е да вървят заедно ръка за ръка към по-доброто бъдеще. Така че ако и вие сте младоженци, не се плашете от проблемите, които ще дойдат в брака. Нормално е не всичко да е меден месец. Дори и да сте от тези двойки, които често допускат грешки, няма страшно. Ако не успеете да го предотвратите, по-важното е да си вземете поуки.

често допускат (3)

Вижте още:

Три съвета как да спрете да губите себе си във връзката

Какви плодове пасват най-добре на зодията ви

Мъжките гафове, които отблъскват жените

Четирите зодии, които не толерират лъжи

Колко зла е всяка зодия – класация от 1 до 12

Четири неща, които да направиш, ако той предпочете друга жена пред теб

Шестте най-токсични зодии

Скука в леглото – пет начина да разгорещите нещата

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2023 Happy Woman BG
Tagged ,
на горе