Медицинска или био козметика - какво да изберем
Здраве и красота

Медицинска или био козметика – какво да изберем

Био съставките ли са полезни или медицинската козметика? Какво да изберем – натурални или синтетични съставки? По-добре ли действат натуралните съставки от синтетичните?

Ако сравним 3 елемента от всеки от тези два вида козметика, ще видим, че има абсолютна нужда от смесване, хармония и баланс между тях.

Представяме ви тези продукти тук, а вие сами ще изберете какъв крем да използвате.

Който желае да намали бръчките, трябва да се възползва от услугите на тези елементи.

Маслото е тайната на перфектната кожа

Ориз, риба и… сладки! Тайните за гладката кожа на японките

Лесен начин да поддържате млада кожа с Фейс йога

Ето кои са 3 елемента в антиейдж козметика:

Първо

Хиалуронова киселина

Тази киселина се произвежда от организма, но с напредване на възрастта намалява. Затова сега се синтезира в козметични лаборатории по света и се използва в козметични продукти.

Хиалуронавата киселина е най-известна със своя мощен ефект върху кожата, като я поддържа стегната, млада и опъната.

Това вещество по форма прилича на желе, прозрачно е и представлява естествена съставка на съединителната тъкан. В медицината е познато като укрепващо и смазващо вещество за ставите.

Каква е тайната на хиалурона?

Той може да задържа огромно количество вода, много повече от собственото си тегло. По този начин хиалуронавата киселина попълва бръчките по кожата и я прави гладка. Наричат хиалурона „убиецът на бръчки“. Той веднага попива и задържа водата като гъба. Затова кожата на лицето ви изглежда по-млада, по-еластична и по-опъната. Много добре действа на суха кожа, върху която има бръчки. Не предизвикава алергични реакции.

Второ

Ретинол

Ретинолът всъщност в чист вид е Витамин А. Той е сред най-често използваните антиейдж вещества. Той е много ефикасен, подходящ за чувствителна кожа, не предизвиква кожни раздразнения.

Козметика, която съдържа ретинол, подпомага съединителната тъкан, предпазва я от разрушаване, вследствие атаките на езнизмите в организма. Подпомага клетъчното изграждане. Ретинолът „коригира“ вредата, нанесена от слънчевата светлина, подобрява външния вид на кожата, укрепва защитната функция на кожата. Идеално действа на кожа с бръчки, увредена от слънцето или с неравен тен. Витамин А е известен с това, че предпазва от поява на пъпки по лицето.

Трето

Пептиди

Пептидите са важна съставка на белтъчините в организма и отговарят за естественото самовъзстановяване на кожните клетки. В дамската козметика има случаи, когато те се получават синтетично или се извличат от млякото и соята.

Пептидите дават сигнали на тялото, че е включен възстановителен режим на кожата. Те са транспортни елементи и се грижата за възпроизвеждането на клетките на повърхността на епидермиса, като го засилват. Много добре влияят на кожата и помагат за синтезиране на колаген в тялото. Подходящи са за жени около 40 години, защото тогава кожата започва да изтънява. Ако се включи грижата с пептиди, този процес се забавя и кожата започва да изглежда по-стегната.

Растителни, натурални, естествени съставки ви правят по-хубави и по-красиви!

С какво е популярна и обичана био козметиката?

Ето кои са 3 от най-желаните естествени родукти в био козметика:

Първо

Маслини

Защо точно маслина? Цялото растение е един елексир за здраве и красота.

Може да използвате маслината от върха на клоните до корените, плода и листата.

Добиваният от маслини зехтин е широко използван, както вътрешно, така и външно. Той съдържа много растителни вещества, есенциални киселини и витамин Е, които могат да дадат истинска младост на кожата.

Сокът, който се извлича от суровите маслини, листата и плода на растението подобрява състава на епидермиса и защитава кожата. След направени изследвания е доказано, че извлекът от листата на маслината засилва синтеза на колаген в кожата. Заедно с олигозахаридите в месестата част, те работят за образуване на защитни протеини в организма. Подходящи са за нормална и суха кожа, като я стягат и хидратират.

Медицинска или био козметика - какво да изберем

Второ

Нар

Нарът е изключително полезен за здравето. В някои държави се използва като афродизиак, а в някои се пие като здравословна напитка за предпазване от сърдечни заболявания и против ракови заболявания.

В козметиката учените много разчитат на него и от неговите семена, кора се извличат лабораторно полезни вещества за подмлядяване.

Как действа нарът? В състава на плода има полифеноли, които се борят с преждевременното стареене на кожата. В кората на нара има елаготанин, който може да уплътни колагеновите влакна на тялото ни. Този полифенол притежава много по-силни антиоксидантни свойства от червеното вино и зеления чай. В семената на нара се среща линоленова киселина, която усилва подновяването на кожните клетки и тъкани в организма. Подходящ е за жени с по-взискателна кожа, която има по-отслабена защитна функция.

Медицинска или био козметика - какво да изберем

Трето

Маточина

Маточината е известна от дълбока древност. Била е засаждана и отглеждана от монасите в Средновековието. Маточината помага срещу простуда, мускулни проблеми и лекува нервите. Тя е много полезна за предпазване на кожата от стрес. В етеричното масло, което се добива от нея по органичен път има силни антиейдж действия:

Първо

Етеричното масло от маточина се бори със свободните радикали в кожата, а те точно причиняват бързото стареене

Второ

Пречи на транспортните вещества, които вземат участие в процеса на стареене на кожата

Трето

Стимулира производството на колаген и еластин в организма

Маточината е подходяща за кожа с много бръчки и без еластичност. Успокоява ефикасно кожата, след като я намажете с крем, съдържащ маточина.

Медицинска или био козметика - какво да изберем

Кожата заслужава нашето внимание и грижа и трябва да и доставите качествена козметика.

Подборът и видът козметични средства е много важен и заслужава да се обърнете към най-подходящите за вашата кожа кремове за лице, ръце и тяло.

Медицинска или био козметика - какво да изберем6 идеи за бюджетна промяна в банята

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2023 Happy Woman BG
Tagged , , , ,
на горе