Лъжата е най-големият враг в брака! Тя бавно убива доверието, а след това и любовта

Лъжата е най-големият враг в брака! Тя бавно убива доверието, а след това и любовта
Любов и партньорство

Лъжата е най-големият враг в брака! Тя бавно убива доверието, а след това и любовта

Във всеки брак се изричат лъжи, дори и някои от съпрузите да ги определят като „дребни“ и незначителни. Малки лъжи, с които се замазват очите на партньорката, за да се избегнат по-големи и ненужни битки. Едва ли има двойка, която поне веднъж в съвместния живот да не се е лъгала.

Но освен малки лъжи има и по-големите такива, тези с потенциала да унищожат един брак и години партньорство. Те трябва да се избягват, но понякога не е толкова лесно, колкото изглежда. Лъжата е най-големият враг в брака. Тя бавно убива доверието между двамата партньори, а след известно време може да унищожи и последната глътка любов.

Защо e добре да рекламирате в онлайн списание www.happywoman.bg

Защо съпругът ти те лъже

Той ви изневерява

Да, има и мъже, които остават верни докрай на своите жени. Не казваме, че всички изневеряват, но голяма част от мъжете го правят. И това не е нищо нито изненадващо, нито непонятно. Както и има жени, които също не са особено верни на своите партньори.

Една от причините, поради която той може да те лъже е, защото е започнал афера с друга жена. За никого не е тайна, че покрай потенциалната изневяра и истинската такава, се изричат куп лъжи на партньора, които са с цел да прикрият случилото се или по-скоро случващото се. Ако се прибира вечер късно от работа, изморен е постоянно за теб, а интимността е намалила, но оправданията и извиненията са безброй, то най-вероятно този мъж ти изневерява.

 

Не те уважава

За да бъде успешна една връзка и още повече брак, трябва да присъства не само любовта, но и уважение. Когато партньорът ти не спира да те лъже, независимо дали става въпрос за дребни лъжи или по-големи, той показва, че не те уважава. И няма значение, че го прави „за да не те обиди“. Това е най-безсмисленото оправдание, защото този, който обича и уважава не лъже своя партньор.

Наистина ли искаш да знаеш?

Има много потенциални причини, поради които съпругът може да излъже жена си, включително той да тълкува погрешно връзката и да се притеснява, че истината може да нарани нея. Тези видове неразбирателство могат да подтикнат и разрушат брака отвътре, дори когато понякога не са нищо повече от основни недоразумения.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

Лъжата убива любовта бавно, но сигурно

Истинската любов – надеждата, от която се нуждаем

Любовта е красива, когато е споделена! Без лъжи, болка и обида

Tagged , , , , , , , , ,
на горе