Четири начина за това как крайното мислене може да нарани връзката ви - Щастливите жени - HappyWoman.bg

Четири начина за това как крайното мислене може да нарани връзката ви

Четири начина за това как крайното мислене може да нарани връзката ви
Любов и партньорство Психология

Четири начина за това как крайното мислене може да нарани връзката ви

Всички сме свикнали често да се колебаем между това кое е „правилно“ и „погрешно“ или „добро“ и „лошо“. Крайното мислене обаче може да е вредно за вашите романтични връзки. Просто казано, този начин на мислене е известен като „или-или“ или дихотомно мислене. Например, човек, който проявява това мислене, може да приеме, че една връзка върви или страхотно, или ужасно. Той не може да приеме, че има както добри неща в нея, така и лоши.. Повтарящите се цикли на това поведение водят до емоционален смут при този, който приема нещата по този начин. Те могат да направят отношенията с него особено предизвикателни.

Тук ви представяме четири начина за това как крайното мислене може да разруши връзката ви:

Ще имате нереалистични очаквания.

Хората, които мислят по този начин, често имат неоправдани очаквания от партньорите си. Всичките им изисквания трябва да бъдат изпълнени от половинките им. Нереалистичните очаквания в партньорството често водят до дискомфорт, спорове и хаос. Те биха могли дори да доведат до строги правила или ограничения на свободата на другия. А това създава една токсична атмосфера и обикновено не води до нищо добро в отношенията ви.

Кара ви да мислите лошо за връзката ви.

Може да започнете да показвате признаци на прекалено негативно отношение към партньора си. Това става, ако прекарвате твърде много време, фокусирайки се върху негативното. Можете да започнете да гледате негативно на половинката си, ако той не отговаря на вашите стандарти. Крайното мислене ще ви накара да мислите, че той трябва да бъде безупречен, макар да сте наясно, че това е невъзможно. Замислете се, ако непрекъснато критикувате действията на партньора си и го правите поради завишени очаквания. С това си поведение можете много да го нараните или дори да го прогоните. Не искате това, нали…

Мъжете от тези четири зодии постоянно си мечтаят за деца

Трите зодии, които никога не са доволни от своето представяне в леглото

Трите зодии, които изпитват болезнена ревност от братята и сестрите си

Вашият партньор ще се почувства разпитван.

Ако той направи нещо, което се отклонява от това, което смятате за „добро“ или „лошо“, вие вече ще сте си изградили мнение за него. Той знае, че дори може и да не възможност да го обсъди с вас. Чувстваме се сякаш сме намушкани, когато човекът, когото обичаме, непрекъснато ни критикува. То е жестоко и безпардонно. Критиката на нашия партньор може да излезе като сурова присъда. И когато постоянно критикувате партньора си, вие му отнемате всички възможности да бъде искрен, да ви вярва или да бъде уязвим. Всички тези неща са необходими в една любяща връзка.

Можете да вземете решение за връзката импулсивно.

Силата на вашите връзки в живота зависи до голяма степен от способността ви да контролирате импулсите си. След един спор или един лош ден може да класифицирате връзката като тотален провал, заради крайното мислене, което имате. Освен това, когато има значителни дисбаланси, особено под формата на лично отношение, взаимоотношенията обикновено страдат. Това може да ви накара да действате импулсивно, когато иначе връзката би проработила, ако се бяхте научили да се справяте с конфликти.

Външният вид няма значение…, ама не съвсем

Как да контролирате гнева си с бунтуващ се тийнейджър

Малките тайни на идеалните двойки

Крайното мислене може да създаде много проблеми в отношенията ви с партньорите. Въпреки че се случва от време на време, това пак може да се окаже проблем. Склонността да мислите по този начин може да бъде разрушителна за вашата работа, взаимоотношения с любимия и благополучие изобщо.

Любовта е магията, която ни поддържа живи. Обичайте без страхове!

Обичам те, но не искам връзка с теб

Жените обичаме мъже, които остават верни докрай, а изневярата е твърде непонятна за тях

0 Shares
Tagged , , ,
на горе
Happy Woman Бюлетин
Вашият хороскоп, най новото от Happy Woman и актуални статии всяка седмица