Истинска любов или просто физическо привличане – как да направите разликата

Истинска любов или просто физическо привличане – как да направите разликата
Любов и партньорство

Истинска любов или просто физическо привличане – как да направите разликата

Много хора често бъркат любовта с физическото привличане. Може да сте твърде погълнати от връзката си сега, а всъщност да не можете да определите какво наистина чувствате към партньора си. Ако причината, поради която сте искали да бъдете с този човек е, че той е горещ и красив, тогава може би не го обичате истински. Ето как може да разпознаете дали изпитвате любов към човека до вас или просто той ви привлича физически:

  1. Любовта е ориентирана към човека, физическото привличане е насочено към удоволствието.

При любовта удовлетворението идва от това да дадете всичко, което имате, за да е добре другият. Вие сте доволни, когато видите този човек щастлив. В другата ситуация просто искате да бъдете с него за задоволяване на вашите нужди и желания.

  1. При любовта външният вид не е от значение.

Любовта не зависи от външния вид. Дори ако човекът, когото обичате, напълнее или остарее и не изглежда толкова добре, както при първата ви среща, не бихте си помислили да напуснете заради това. Вашата привързаност към партньора ви не е на повърхността, а надхвърля това, което виждат очите ви. При физическото привличане, когато другият човек вече не ви харесва, в крайна сметка решавате да си тръгнете.

  1. Любовта е дълготрайна, физическото привличане е моментно.

Любовта е дългосрочен ангажимент да се ценим и да се грижим един за друг, който се изгражда по-силно с времето. Вие и вашият партньор работите заедно, за да разрешите конфликти, които могат да сложат край на връзката ви. Това е всичко, което има значение, защото не искате да се загубите един друг, а вместо това искате връзката ви да продължи вечно. Мечтаете да имате семейство – накратко, си представяте да споделяте бъдещето заедно. Това включва ангажимент да останете верни и издръжливи през годините.

Ако обаче не можете да си представите да се ожените за този човек в бъдеще, но ви харесва да правите заедно „забавни“ неща сега, тогава това е похот. Не сте ангажирани един с друг. Имате отворена връзка. Това означава, че и двамата можете да потърсите друг партньор, ако искате. Тъй като физическото привличане е фокусирано единствено върху задоволяването на егоистични нужди, това да поддържате връзката до последно не е във вашите приоритети. За вас раздялата с този човек всъщност няма значение. Както и да е, виждате връзката си само като нещо временно – и че винаги можете да намерите някой „по-горещ“ него.

  1. Любовта вижда другия човек като партньор, а физическото привличане – като сексуален обект.

Когато обичате човек, го виждате като вашата друга половина. Във всичко, което би включвало връзката ви, не действате сами. Това означава, че когато вземате решения, винаги вземате предвид неговите възгледи. Нуждите и желанията на партньора трябва да бъдат уважавани, но при физическото привличане обикновено те се пренебрегват, за да може другият да изпълни собствените си желания. Дори и той да не е съгласен с вашите решения, не ви интересува, защото за вас той няма право да се меси в живота ви. Той е там, само защото и двамата се възползвате един от друг.

  1. Любовта изгражда, а не унищожава.

Любовта изгражда човек във всички области на живота. Вдъхновява го да се стреми да постигне повече, защото иска да бъде най-добрият за партньора си. Това също ви кара да му помогнете да успее. Искате той да постигне мечтите си, за да бъде щастлив и изпълнен. От друга страна страстта, въпреки че може да задоволи физическите ви нужди, ще ви разкъса емоционално и духовно. Докато и двамата се занимавате с плътско удоволствие и знаете, че няма нищо повече, постепенно губите самоуважение. В дългосрочен план това води до липсата на мотивация за постигане на по-високи цели.

  1. Любовта произвежда радост, привличането тръпка.

Връзката, която се основава на здравата основа на любовта, произвежда радост, въпреки изпитанията или дори когато това, че сте заедно, се е превърнало в обичайна задача.

Не зависи от обстоятелствата и приключенията. Присъствието на партньора ви е достатъчно, за да се чувствате добре. В другата ситуация просто се наслаждавате да бъдете един с друг, заради тръпката от привличането. Държите се заедно заради забавлението, което ви предпазва от скуката.

  1. Любовта чака, физическото привличане – не.

Търпението ни помага да намерим подходящия човек, с когото да прекараме остатъка от живота си и да бъдем с този, който заслужава.

Следователно в любовта вие не прибързвате с нещата, включително и с проявата на интимност. Работите заедно, за да се запазите взаимно за подходящото време. Физическото привличане пък бързо ви поглъща, за да задоволите нуждите си в момента. Когато то ви удари, няма да ви пука какви ще бъдат последиците от твоите действия, стига да удовлетворите желанията си на момента.

  1. Любовта уважава, привличането без любов разочарова.

Когато обичате човек, уважавате неговите принципи и решения и опитвате да се съобразявате с тях.  Не бихте го принудили да направи нещо, което не иска, дори ако това означава да се лишите от нещо, което искате. Тъй като уважавате решенията на партньора си, вие сте готови да жертвате собствените си изисквания, само за да уважите неговите права.От друга страна, ако това, което чувствате към другия човек, е само похот, вие се разочаровате и ядосвате, когато той не се поддава на това, което искате. Вашата основна грижа е удовлетворяването на вашите нужди и желания. Ако вашият партньор не ви даде това, от което се нуждаете, тогава търсите някой друг, който да го задоволи.

  1. Любовта включва доверие, което липсва при другия тип отношения.

Когато в една връзка има любов, между партньорите има ангажимент да останат верни един на друг и те го спазват. Поради тази причина инвестирате доверие в партньорството си, което е необходима основа за дълготрайна връзка. При физическото привличане не изисква доверие. Мразите, когато другият човек изисква лоялност от вас, защото не сте готови да му я дадете. Много е важно тук да не се прави объркване и ревността да се приема като знак за любов. Човек обикновено ревнува, когато не е сигурен в това какво изпитва половинката му към него или ако тя му е дала повод за съмнения. При любовта двамата партньори са наясно, че дори и да има изкушения, другият би устоял на тях, защото връзката им е много по-важна от моментното физическо удоволствие.

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2021 Happy Woman BG
Tagged , , , , , , , , ,
на горе