Зеолит – минералът чудо за пълен детокс и пречистване на вода

зеолит
Добра форма Интересно

Зеолит – минералът чудо за пълен детокс и пречистване на вода

Зеолит – минералът чудо за пълен детокс и пречистване на вода, напълно заслужил на 100 % да бъде наречен чудо! Знаете ли, че минералът зеолит добиван в Родопите е най-чистият и най-качествен в света? Минералът чудо със седиментно-вулканичен произход. Всъщност, това е вкаменена минерално-лавна смес, която образува кристални решетки, след като попадне в солена морска или океанска вода.

Според външните характеристики зеолитът наподобява много гъста глина, но бяла или безцветна, със седефен или стъклен блясък. По-рядко срещан в кафяво-червен, със зелено-сини петна.

Защо e добре да рекламирате в онлайн списание www.happywoman.bg 

Недостиг на магнезий

Всичко за ползите от маслините

За нормализиране на алкално-киселинния баланс, пийте тази много лесна домашна напитка

Спирулина и Хлорела – два безценни дара от природата (Част 1)

Спирулина и Хлорела – два безценни дара от природата (Част 2)

ЙОД – МОЩНО ОРЪЖИЕ ПРИ ВИРУСИ И ИНФЕКЦИИ

Зеолит – минералът чудо за пълен детокс и пречистване на вода

Пролетта се счита за идеалното време за детокс на организма, чиято основна цел е да се очистим от натрупаните токсини, които затрудняват работата на вътрешните системи и органи.

Какво представлява естественият минерал – зеолит?

Естественият зеолит е смес от вулканична скала, пепел и алкална подпочвена вода , образувана в продължение на милиони години!

Името „зеолит“ идва от гръцки и означава „кипящ камък“. Ако се постави във вода, дълго време отделя мехурчета газ, а при нагряване отделя водни пари.

Зеолитът, като естествено вулканично съединение, съдържа хуминова киселина, минерали (калий, магнезий, силиций, калций, натрий), благородни метали, кислород, витамини, аминокиселини.

Най-добрата форма на зеолитите е клиноптилолитът. Той е идеален за човешкото тяло.

Защо трябва да използваме зеолит за детокс?

Основното предимство на зеолитът (клиноптилолит) пред традиционните сорбенти, като активен въглен, е селективността, тъй като полезните микроелементи, които вече ни липсват, могат да бъдат запълнени, заедно с процеса на детоксикация.

Много интересен факт, е че молекулата на зеолита има микропореста молекулярна структура, която наподобява пчелна пита. Вътре има отрицателно заредени йони на калий, магнезий, силиций , така необходими за нашето здраве.

Зеолитът привлича всички положително заредени токсични вещества от тялото (живачни йони, олово, кадмий, арсен, амоний, цезий, рубидий, стронций), като тяхното място се заема от витамини, микроелементи, ензими, инулин, имунни комплекси.

За голямо съжаление, зеолитът не е панацея и няма как да ни излекува от всички болести, но едно е сигурно, че значително ще подобри нашето благосъстояние при заболявания, придружени от слабост, треска, гадене, диария и общо неразположение.

След отстраняване на токсините, патогените и свободните радикали, имунната система се възстановява, метаболизмът и храносмилането се подобряват, натоварването върху бъбреците и черния дроб намалява, в резултат, на което започваме да усещаме прилив на жизнени сили.

В допълнение към всичко това, зеолитът фиксира някои от алергените и антигените, които причиняват алергии, мигрена и астма, което помага за значително облекчаване на симптомите.

Подобно на хлорофила, той има способността да балансира киселинно-алкалния баланс (рН 7,35 – 7,45) в организма, което всъщност е от изключителна важност за цялостното здраве на клетките, органите и системите.

Минералът е много полезен и за хората страдащи от диабет, тъй като улеснява транспортирането и действието на инсулина. Важно!!! Моля, в никакъв случай не пропускайте прием на лекарствата за контрол на кръвната захар!!! Употребата на зеолит не заменя приложението на медикаментите!

Приложение на минералът в козметиката.

Зеолитът се оказва отличен и за козметични цели, защото може да проникне дълбоко в порите, да ги почисти и да премахне токсините. Мазната кожа се нуждае особено от него, тъй като зеолитът премахва мазнините и свива порите.

Той прави животът на тийнейджърите много лесен, като лекува и изсушава младежкото акне, почиства порите от замърсявания.

За козметични цели най-подходящ е зеолитовият прах, от който можете да направите своя собствена зеолитна паста.

Противопоказания при употреба на зеолит.

Категорично се забранява употребата на зеолит при пептична язва на стомаха и дванадесетопръстника в острия стадий.

Зеолитът е хипоалергенен минерал, но по време на бременност и кърмене е по-добре да се консултирате с наблюдаващия лекар.

При употреба, през първата седмица може да се почувства леко гадене или замаяност – това е нормална реакция на организма към процеса на детоксикация.

Зеолитът има неутрален вкус.

Приемът на зеолит трябва да се разпредели във времето с приема на лекарства или други добавки, с промеждутък 1,5-2 часа.

Най-лесният начин за употреба е, като поставите няколко малки парченца в бутилка вода.

От къде да си закупим минералът-чудо?

Минералът-чудо може да закупите от био магазините, в някои дрогерии или онлайн.

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2022 Happy Woman BG
Tagged , , , , , , , , , , , , ,
на горе