Спирулина и Хлорела – два безценни дара от природата (Част 1)

Спирулина и Хлорела - два безценни дара от природата (Част 1)
Добра форма

Спирулина и Хлорела – два безценни дара от природата (Част 1)

Знаете ли кои два продукта съдържат повече от 650 витамини, микроелементи, аминокиселини? Само два често срещани продукта съдържат всички известни витамини, включително каротин, витамини от групата А, В1, В2, В6, В12, С, провитамин D, К, РР, Е, фолиева киселина, биотин, калций, фосфор, магнезий, калий, цинк, йод и други.

Съдържат и всички основни аминокиселини за хората, включително незаменими – над 40 вида.

Това са двата продукта, които е много важно всеки от нас да знае: Хлорела  Спирулина!

И освен това същите тези продукти са основен източник на протеини. Имат повече протеини, отколкото в месото и яйцата. И това, което е особено важност, е този протеин да се усвоява от организма с 95%, само за сравнение пилешкият протеин се усвоява 30%.

Особено важен и изключително рядък компонент е хлорофилът. Именно хлорофилът ни помага да бъдем енергични, за обновяваме на кръвта и тъканите, да изглеждаме по-млади и по-красиви в сравнение с възрастта ни.

Хлорелата и спирулината са микроводорасли, които съществуват на Земята от над 4 млрд. на години!!!

Клетките на хлорелата произхождат от всички растения на Земята, а клетките на спирулината произхождат от органични вещества, които са станали храна за животните, помагащи за развитието на целия свят в дивата природа.

Спирулина и Хлорела - два безценни дара от природата (Част 1)

Хиляди проучвания от много страни доказаха, че спирулината и хлорелата са най-мощните хранителни храни на Земята.

Хлорелата, между другото, е храната на астронавтите, и винаги е в диетата им, включително и по време на космически мисии.

Хлорелата и спирулината са приблизително сходни по състав, но имат фундаментално различен ефект върху тялото ни.

Основната прилика при двата продукта е най-високото съдържание на протеини (над 50%), който максимално се усвоява от организма. Това е протеинът, от който тялото ни се нуждае за възстановяване, за мускулен растеж и възстановяване на тъканите.

И второто най-важно качество на спирулината и хлорелата е, че съдържат най-много хранителни вещества, витамини и микроелементи в сравнение с всяка друга храна по света (повече от всеки плод, зеленчук, месо, риба и друг продукт).

Основни разлики между спирулина и хлорела:

  1. Спирулината е синьо-зелено водорасло с форма на спирала; семейство цинобактерии (бактерия). Отнася, се както за растителния свят, така и за животинския (половин растение, наполовина животно).

Хлорелата е зелено едноклетъчно водорасло, което принадлежи само към растителния свят.

  1. Хлорелата има най-високо съдържание на хлорофил сред всички растения на Земята – 3%. Следващата по ред от състава на хлорофила е спирулината – 2%.

Хлорофилът насища кръвта с кислород, преобразува се в хемоглобин и насърчава обновяването на кръвта и клетките.

  1. Спирулината съдържа най-голямо количество усвоим протеин сред целия животински и растителен свят. Съдържа 60% протеин, а в хлорелата е 50%.
  2. Хлорелата съдържа уникални фибри, които извеждат всички токсини от тялото:

– тежки метали;

– хербициди;

– пестициди;

– радиация.

  1. Спирулината и хлорелата са мощни антиоксиданти. Те ннежно прочистват тялото от молекулите на свободните радикали. Именно свободните радикали причиняват ранния стадий на много заболявания: от обикновена хрема до рак.
  2. Хлорелата съдържа всички необходими за хората аминокиселини: изолеицин, леицин, лизин, глетамин, метионин, треонин, триптофан, фениланин, аргинин, хистидин и други. Всяка аминокиселина е от съществено значение за организма.

Например аргининът укрепва сърдечно-съдовата система, ускорява регенерацията на клетките, има противовъзпалителен ефект.

Глутамин – повишава естествената секреция на анаболни хормони, взема активно участие в изграждането на мускулна тъкан. Дори малка консумация от тях може да има огромен ефект.

Продължение: Спирулина и Хлорела – два безценни дара от природата (Част 2) 

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2022 Happy Woman BG
Tagged , , , , , , , , , , ,
на горе