Как да защитите дома си, преди да си вземете домашен любимец

Как да защитите дома си, преди да си вземете домашен любимец
Домашни любимци

Как да защитите дома си, преди да си вземете домашен любимец

Въпреки че вземането на домашен любимец е труден избор, не можете да замените радостта, която носи. Трябва да осигурите сигурно убежище за вашите животинки в дома ви, защото те са част от вашето семейство. И кучетата, и котките, особено котенцата, могат да бъдат доста любознателни. Следователно вашите определени мебели, прозорци и други части от интериора могат да бъдат повредени от четириногите или дори да са опасни за тях. Следователно поемането на ангажимент за удобен за домашни любимци интериорен дизайн може да бъде чудесна идея.

Защо e добре да рекламирате в онлайн списание www.happywoman.bg

Затова ви предлагаме няколко предложения, които да ви помогнат да защитите дома си, преди да си вземете домашен любимец:

Кухни и бани

Поставете лекарствата, домакинските продукти, химикали и консумативи за пране на високи рафтове. По този начин ще ги направите трудни за достигане от животните. Те могат да бъдат доста любопитни и ако се озоват в близост до лекарства, със сигурност ще ги погълнат. Това може да предизвика множество проблеми, затова ги дръжте на недостъпно място.

Дръжте кофите за боклук покрити или затворени в шкаф с резе. Домашните любимци могат да бъдат доста диви в игрите си и със сигурност няма да искате да намерите кошчето си разсипано, докато кучето ви е било само вкъщи.

Проверете и запечатайте всички пукнатини или дупки в шкафове или под пералня и сушилня. Когато са малки, животинките могат да се пъхнат навсякъде. Проблемите от това могат да бъдат много и със сигурност ще имате повече грижи от смешните клипчета с котета в пералнята, които сте гледали.

Преди да стартирате сушилнята или пералнята, уверете се, че котката ви не е скочила вътре. Това важи за всички електроуреди.

Дръжте храната далеч от домашни любимци, защото дори самата тя да е безопасна, това не важи за опаковката. Кучетата например обичат да дъвчат всичко около тях, но някои неща много да се окажат много вредни за здравето им.

Затворете капака на тоалетната, за да предотвратите случайно удавяне или поглъщане на опасни почистващи препарати. В крайна сметка повечето кучета обичат да пият вода от тоалетните чинии.

Бог има план за теб. Просто повярвай

Щастието се крие в малките неща, но е трудно да го осъзнаем

Парите не могат да купят истински важните неща в живота

Дневни

Пазете висящите кабели от телефони, телевизори, стереоуредби, лампи и DVD плейъри. Те могат да бъдат прегризани от вашия домашен любимец, независимо какъв е той. Освен, че може да останете без телевизор, то късото съединение в много вероятно, ако кабелите не са обезопасени.

Съхранявайте детските игри и играчки далече от местата, където домашните любимци могат да ги погълнат или да се задавят с тях. Това също може да доведе до големи здравословни проблеми.

Оставете дрънкулките настрани, докато вашето коте стане достатъчно координирано, за да не ги събори. Котетата обичат да си играят с всички предмети, но обичат да събарят всичко. Това може да доведе до много счупени неща по вашия под.

Търсете опасни предмети на всички места, където вашата прахосмукачка няма да се побере, но вашето кученце или коте може. Те обичат да си събират играчки и да ги крият от вас. Това може да образува нещо като склад, използван от животинките ви.

Отстранете обикновените стайни растения, които могат да бъдат вредни или отровни за вашите питомци. Не забравяйте да махнете висящите растения, върху които може да се скача от близките повърхности.

Уверете се, че всички отвори за отопление и вкарване на въздух са покрити.

Съхранявайте всички консумативи за шиене и занаяти, особено вълнени прежди и игли, в шкафове.

ТОП 5 имена, чиито носители привличат късмет

Как да определите кой сте били в минал живот по дата на раждане

Открий с лекота пътят към щастието

Спални

Дръжте обувките и прането си в шкафове със затворени врати. Връзките и копчетата могат да причинят големи проблеми при поглъщане. Котките обичат да влизат във вашите гардероби, но това може да завърши зле.

Дръжте всякакви лекарства, кремове и козметика далеч от повърхности, достъпни за домашни любимци, особено като нощното ви шкафче.

Внимавайте да не пъхнете котето си в чекмедже на скрин или килер. Те са доста бързи и могат да влязат в някое отворено чекмедже, а след това неусетно да го затворите, без да погледнете вътре.

И когато плъзгате столове или затваряте врати след себе си, внимавайте за лапи, носове и опашки. Както се оглеждате да не ги настъпите, неусетно котката или кучето ви могат да се окажат пред вратата, която искате да затворите.

Можете да използвате тези съвети, за да запазите къщата си сигурна за вашите деца, както и за вашите животни. Вероятно ви звучи сложно, но в действителност са необходими само малки промени в декора и обзавеждането, за да приспособите жилището си за домашен любимец.

Кратък наръчник за ефективното премахване на безпорядъка от дома ви

Лесни начини да украсите дома си за романтична вечеря с малък бюджет

Четири съвета как да декорирате стаята на бебе

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2022 Happy Woman BG
Tagged , , , , , , ,
на горе