Избор на детско столче за кола

Избор на детско столче за кола
Разни

Избор на детско столче за кола

Как да направим избор на детско столче за кола.Съгласно действащия закон в България, деца под 12 години и ръст под 150 см трябва да се транспортират в столче за кола. Когато избирате детско столче, безопасността е най-важният аспект. В същото време трябва да се помни, че то трябва да бъде съобразен с възрастта и теглото на детето, както и с модела на автомобила.

Обърнете внимание на височината и теглото на детето

На първо място, трябва да измерите и претеглите детето. Това е много важно, защото благодарение на това ще знаем в каква тегловна категория седалки трябва да се движим.

Най-популярни категории:

  • 0-13 кг (от раждането до +/- 1 година);
  • 9-18 кг;
  • 15-36 кг.

Струва си да запомните, че от съображения за безопасност децата трябва да седят на задната седалка възможно най-дълго! Най-малко до 12, за предпочитане до 16 години. Детското столче от първа категория могат да се монтират само отзад. Докато други категории могат да бъдат поставени на предната седалка, но това НЕ Е ПРЕПОРЪЧИТЕЛНО!

Избор на детско столче за кола

Детското столче трябва да е с пет точков колан

Петточковият предпазен колан защитава детето по-добре в случай на злополука, особено ако родителите са склонни да го закопчаят твърде хлабаво. Ето защо си струва да обърнете повече внимание на детско столче с по-сложен дизайн. Закопчаването на детето ще отнеме повече време. Но гаранцията, че бебето/детето ще бъде по-добре защитено.

Допълнителни функции

Повечето столчета за кола могат да се монтират на рамката на количката, спестявайки ви време, когато сте навън. Моделите, които се сгъват лесно и не заемат много място, също са популярни, ако трябва бързо да освободите място в колата.

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2023 Happy Woman BG
Tagged ,
на горе