Ако искаме да променим бъдещето си: С какво да започнем

да променим бъдещето
Психология

Ако искаме да променим бъдещето си: С какво да започнем

Има толкова много наранени и нещастни хора по света… Но светът започна бавно да се осъзнава. Да разбира, че в крайна сметка, проблемът не е в тези около нас, а в самите нас.

И все пак малцина са тези, които се решават да направят нещо, за да си осигурят по-светло бъдеще. Защо?

Защото хората са склонни да отлагат промените, които могат да им бъдат от полза, докато един ден просто не се окажат в безизходица.

А Вселената вече не просто изпраща знаци, а крещи, че е дошъл моментът за радикални промени. Да, това ще изисква много вътрешна работа на всеки човек върху себе си и колективна външна, разбира се. Но е време да си припомним кои точно сме и е време да станем хора в пълния смисъл на тази дума.

Да започнем да променяме себе си и живота си от най-простите неща. Ако знаем кой искаме да бъдем, с кого искаме да бъдем, време е да вземем мерки и да направим нещо по въпроса. Никога не е късно да се започне.

Добротата е пътят към по-добър живот

Лесно е да бъдем добри, когато осъзнаем тясната връзка с всички живи същества. Все повече са доказателствата, че принципът на оцеляването се крие е в нашата доброта, освен в способностите ни, разбира се. Все повече са психолозите, които твърдят, че именно нашите алтруистични качества са причината за успеха и просперитета.

Днес целият свят преживява трудни времена, което е още едно доказателство за това колко значителни за нас са промените. Всичко търпи промяна и развитие. И ако резултатът от човешката дейност води до негативни последици, то ние трябва да се променим и да помогнем на хората, с които сме неразривно свързани, също да се променят.

Необходимо да насърчаваме екологичната грамотност и да разберем, че ние сме неразделна част от природата. Планетата ни дава всичко, а ние го унищожаваме – от алчност и егоизъм.

Но пък нищо не е загубено… Ние можем да се стремим постоянно към усъвършенстване, да станем по-добри и по-стойностни хора.

Мечтите за мирно и проспериращо бъдеще на човечеството са напълно, но за да се случат, трябва да постигнем хармония първо със себе си, а след това и с околното пространство.

Бъдещето зависи от това, което правим днес

Съдбата ни не е случайна – тя е въпрос на избор. От нас зависи да решим какво бъдеще създаваме. Дали ще работим за  намаляване на страданията на тази планета или ще се крием в дупката на собствения си егоизъм.

Заедно можем да постигнем всичко. Трябва просто да го осъзнаем.

По материали от чуждия печат

Tagged , , , , ,
на горе