Три съвета как да спрете да губите себе си във връзката
Любов и партньорство

Три съвета как да спрете да губите себе си във връзката

Понякога не го осъзнавате, но с течение на времето се поставяте в грешна връзка и малко по малко губите себе си в нея. Вие продължавате да се опитвате да накарате нещата да работят, когато няма начин това да се случи. В допълнение към това, вече сте в токсични отношения с грешните партньори. И тук започвате да не сте същият човек, защото работите толкова усилено, за да накарате връзката да работи. Важно е да не се изгубите в процеса, колкото и трудно да е това. Независимо от вашата сила или независимост, това може да се случи на всеки. Постепенно вие ще започнете да променяте характера си в опит да се нагодите на това, което иска вашата половинка. В един момент обаче, когато връзката приключи, вие ще излезете като съвсем нов човек. Някой, който е загубил своята идентичност, а с това и не малко близки хора.

Защо e добре да рекламирате в онлайн списание www.happywoman.bg

Затова тук ви предлагаме няколко прости промени, които можете да направите, за да спрете да губите себе си във връзката:

Поставете себе си като приоритет

Във всяка връзка грижата за себе си е от решаващо значение и не, това не е проява на егоизъм. Лесно е да придобиете токсични навици на емоционална нужда и да загубите чувството си идентичност, когато не можете да се грижите за себе си. Не разчитайте на партньора си, за да ви направи щастливи. Ще разберете колко много споделяте и колко ви е приятно да прекарвате време един с друг. Това може да се каже, че е невероятно. Но като живеете според това, което сте и какво обожавате, все пак трябва да отговаряте на личните си изисквания. Така можете да изпълните собствените си мечти, а не да живеете така, както някой друг иска от вас.

Комуникирайте с вашите приятели и семейство

Поддържането на тези други връзки сами е също много важно. Вие трябва да бъдете изпълнени с любов не само към половинката си, но и към най-близките приятели и членове на семейството. Планирайте редовно да се виждате с вашите роднини. Те често са били подкрепа като слушател за вас, и все още могат да имат такава роля. Не се ограничавайте до един човек в живота си. Това ще ви направи изолирани и можете да отдалечите много важни хора и да губите себе си.

Избягвайте да правите повече компромиси

Хубаво е да правите жертви в една връзка, за да дадете шанс на отношенията ви да се развият. Проблем ще бъде, ако сте единственият, който го прави. Това вече можем да го обявим за неприемливо. Незначителните неща скоро ще се превърнат в големи и вие ще загубите своята идентичност. Знайте с какво във взаимоотношенията няма да правите компромис. Затова следващия път, когато се окаже, че трябва да направите компромис, помислете дали ще си струва. Натрупването на малките компромиси води до това, че вие вече няма да имате думата във вашата връзка. Не отстъпвайте за всяка важна стъпка, която правите във връзката си. Дръжте вашето мнение да се чува и то да има своя тежест. Така че е изключително важно да започнете да подобрявате самооценката и перспективата си.

Жените обичаме мъже, които остават верни докрай, а изневярата е твърде непонятна за тях

Как да си върнеш бившия – този път завинаги

И мъжете са способни на чувства и емоции! И те имат нужда от любов и подкрепа

„Ти си единствената на този свят за мен“- думите, които всяка жена мечтае да чуе

Истински проблем е, когато мъжът не докосва жената до себе си – интимността е важна

„Не те обичам вече!“ – Най-страшните думи за всяка жена

Новото модерно: Защо зрелите жени харесват млади момчета

ТОП 5 имена, чиито носители привличат късмет

Как да определите кой сте били в минал живот по дата на раждане

Tagged , , , ,
на горе