Билковите чайове за най-добър сън
Добра форма

Билковите чайове за най-добър сън

Общоизвестно е, че билковите чайове подпомагат добрия сън. Определени билки и подправки се използват от хиляди години, за да неутрализират безпокойството, да успокоят храносмилателната система и да помогнат да заспите.

Вижте седем препоръки кои билкови чайове да изберете за най-добрия нощен сън.

Лавандула

Лавандулата е известна със своите релаксиращи свойства, които помагат за облекчаване на стреса и подобряване на съня. Успокояващите ефекти на лавандулата се дължат на нейните етерични масла. Освен на чай, можете да се възползвате целебните свойства на тази билка и чрез инхалация или локално приложение с маслото от лавандула.

Лайка

Цветът на лайката е друга честа съставка в успокояващите чайове и различни козметични продукти. Етеричните масла в ароматната билка помагат за успокояване на симпатиковата нервна система, което подобрява съня ви. Цветът на лайка също съдържа антиоксидант, наречен апигенин, който е известен с това, че успокоява тревогите. Чаят от лайка традиционно се използва за облекчаване на всички храносмилателни проблеми, свързани с тревожност.

Овес

Може да не си помисляте точно за овес, когато си представите билков чай. Овесът обаче традиционно се използва за лечение на умора, предизвикана от стрес, и за спокоен сън. И много често в чаените смеси се добавят овесени цветове за успокояващ ефект.

Пасифлора

Пасифлората е с изключително красив в цвят. Но не само това е в качествата на билката. Тези екзотични цветя традиционно се използват за подобряване на качеството на съня. Облекчете нервите си и спете спокойно с този успокояващ билков чай.

Корен от валериана

Използвана в продължение на хиляди години, валерианата има невероятни успокояващи ефекти и е известно, че помага на хората, борещи се от безсъние до безпокойство. Не е тайна защо се счита за „валиум на природата“. Опитайте тази билка, ако имате остра нужда да се успокоите преди да си легнете.

Индийско орехче

Индийското орехче може да е успокоително, не само защото е един от ароматите, свързани с Коледа. Но тази подправка има и успокояващи свойства. Индийското орехче може да ви помогне да имате дълбок и продължителен сън. Тази подгряваща подправка често се използва в традиционната индонезийска билкова медицина и западната билкова медицина.

Канела

Канелата има сладък вкус, който може да помогне за контрола на нивата на кръвната захар. Тази подправка може да ви помогне да заспите. Тя подобрява лошото храносмилане, което често може да ни остави будни през нощта.

Tagged ,
на горе