защо мъжът ви ви крещи
Любов и партньорство

Крещи ли той по вас, обижда ли ви: Ето защо го прави

Ако съпругът ви е свикнал да ви навиква и ругае, вероятно знаете защо. Не знаете? Ами защото му позволявате.

Ето я великата тайна:

Хората се отнасят с вас така, както им позволявате да се отнасят с вас. Да, сурово и неприятно е да се признае и все пак е факт.

Истината е, че много пъти мъжете, които крещят по своите жени и ги обиждат с какви ли не епитети, дори не се възприемат като лоши. В този момент те просто се чувстват стресирани, ядосани и притиснати и така освобождават емоциите си – с крясъци.

Те мислят, че имат право на това. Но това не означава, че е така.

Повечето мъже, които крещят на съпругите си, са свикнали на такъв стереотип, защото са го правили и преди. По различни поводи –  може би по тях са викали бившите приятелки, шефовете, колегите, роднините, приятелите им. Това е провокирало това грозно отношение. Тоест, за тях е станало много по-лесно да се превъплътят в агресори, отколкото да продължат да се държат като жертви.

Но това е проблем.

Ако съпругът ви е свикнал да ви крещи, това вероятно се случва, когато е ядосан. Може би дори си позволява да ви обижда и унижава. Може би дори се стига до физическа саморазплава. И това, разбира се, не е нормално и ужасява.

С времето човек свиква на подобен тормоз и дори да започва да си мисли, че наистина има някаква вина, за да се случват подобни разправии.

Започвате да се извинявате – веднъж, два, три пъти. И какво от това. И в крайна сметка той винаги го прави отново.

Не забравяйте –  ако мъжът ви ви навиква, това е така, защото вие му позволите. Ако не можете да го спрете, можете да си тръгнете от него. Предупредете го, нека е наясно с рисковете, които поема. А после, ако реши, нека пак да крещи.

Tagged , , , , ,
на горе