Аз те чакам, ти мен – също: Нека не се страхуваме, нека опитаме

Нека не се страхуваме нека опитаме
Любов и партньорство

Аз те чакам, ти мен – също: Нека не се страхуваме, нека опитаме

Мъж – като теб, жена – като мен … все сме хора, но все пак толкова различни!

Отдаваш се напълно на всеки момент, вдъхваш живот и излъчваш светлина. Нахлуваш в живота ми като слънчев лъч след дъжд и озаряваш всичко наоколо.

Не смеем да кажем на никого за това. Ще си остане нашата тайна. Особено фактът, че сме стигнали дотук – не всеки има щастието да направи това.

На нас, жените, любовта ни се отдава с лекота!

Показваме на света, че сме силни и хладнокръвни, но всъщност се опитваме с всички сили да не отворим отново раните в сърцата си.

Но продължаваме да се приближаваме все повече към вас, мъжете и магията не спира да действа!

Казваме точните думи и правим само правилните неща – толкова лесно и последователно, че понякога си мислим, че всичко е твърде хубаво, за да е истина.

Във всеки случай започваме да свикваме с вас ден след ден и сме все по-привлечени от вашата сила.

Както и опитвайки се да не се усмихвате на всяко наше „здравей“ и „лека нощ“, вие все пак уверено си пробивате път към сърцата ни и се чувствате опиянени в желанието да хванете ръката ни и да пратите предпазливостта по дяволите.

Но преди да се потопим стремглаво в поредната експлозия от чувства  заедно, е добре да знаете няколко неща за нас, жените.

Ние не сме толкова добри да живеем в момента, както вие. Затова, моля, внимавайте с думите си.

Когато ни погледнете в очите и кажете, че ни искате, може да ни бъде много трудно да разберем, че искате това в определен момент и нищо повече.

Ние знаем какво означава да искаме завинаги, защото така предпочитаме. Просто така сме устроени – да обичаме.

Когато казваме, че ви искаме сега, това означава, че сме ви искали отдавна и че ще ви искаме още много дълго време напред.

Не си мислете, че като сме по-бъбриви не знаем какво искаме и просто подхвърляме думи с лека ръка и вземаме решенията си набързо. Не!

Ако ни дадете шанс, но единствено вие самите, а не някой друг, тогава ние ще се опитваме да ви направим щастливи с всички сили и ще се надяваме приказката да продължи възможно най-дълго.

Не само няколко уикенда, когато сме самотни или отегчени. Не само за да се затоплим взаимно в леглото, когато навън е адски студено или да запълним празнотата вътре в нас.

Ако ви искаме сега, искаме възможно повече от вас!

Така че, в моментите, когато изглеждаме твърде чувствителни, твърде стегнати или твърде трудни за комуникация – не ни се сърдете … И в тези моменти ви обичаме и то много!

Просто се покриваме с много слоеве защита, за да не проявяваме емоции, защото точни вие, мъжете, се дразните най-много от тях. А ние не искаме да ви дразним. Изобщо не.

Просто животът ни е направил такива. Нашите грешки са ни направили такива. Мъжете, дошли преди вас. Когато все още не сме знаели, че вас ви има…

Не, ние не се срамуваме от миналото си. Дори се гордеем с него. А и вече сме си платили цената за грешките, затова сега искаме да сме безгрижни и просто да обичаме. Без да искаме много в замяна. Просто най-логичния и естествен отговор – вашата безрезервна любов!

И с раните, които сме се научили да крием, и сълзите, които мълчаливо поглъщаме, нямаме друг избор, освен да си наденем бронята. Сега разбирате ли защо понякога го правим?

Радваме се, че сте с нас. Но трябва да разберете, че преди вас това „заедно и завинаги“ отдавна е загубило смисъла си и любовта за нас понякога е по-близо до болката, отколкото до щастието.

Ето защо, ако сега ни хванете за ръка, за нас това означава много рискове, много безпокойство и нежни думи, че всичко ще се оправи, дори утре да изчезнем от този свят.

Защото все още се страхуваме и  трябва да знаем, че си заслужава.

Ние нямаме нужда да ни съжалявате. Трябва просто да сте тук, до нас и да не се откажете при първото затруднение, а да продължим заедно напред, както е писано от Съдбата.

Ще отнеме време, за да се почувстваме в безопасност и да можем да ви пуснем свободно в нашата душа. Но ще опитаме. Знаем, че и вие сте преживели много и сте също толкова уморени и огорчени като нас. Можем да го видим в очите ви и да ви разберем напълно.

Мъже като вас и жени като нас се подминават всеки ден. В градската суматоха, в забързаното пиене на сутрешно кафе, в лудия трафик и в лежерните обедни часове…

Понякога някои от нас се намират и сърцата ни започват да бият в един ритъм за цял живот.

Така че, ако сме от тези късметлии, ако ме чувстваш не само с кожата си, но и с душата си, аз съм готова да ти дам шанс и се надявам, че и ти също си готов да дадеш шанс на мен.

Нека не се страхуваме, нека опитаме. Защото кой знае – изведнъж това може да се окаже най-доброто решение в живота и за двама ни.

По материали от чуждия печат

Tagged , , , , ,
на горе