20 минути
20 минути
40 минути
15 порции
Прелестни, лесни за приготвяне и много вкусни ябълкови розички – посрещнете гостите си с тях.Ябълковите рози не само са красиви! Те могат да се направят от всеки, защото изискват малко продукти, малко време и почти никакви усилия.
За вкуса изобщо няма да говорим!
300 г бутертесто
3 сладко-кисели ябълки
100 г захар
1 с. л. канела
сокът от 1 лимон
50 г краве масло
Нарежете ябълките на две вертикално и почистете семките ( без да обелвате ябълките).
След това се поставят в тенджера, поливат се с 150 мл. вода и сока от лимона и се оставят на огъня, за да омекнат.
Следващата стъпка е да полеете с ледена вода, да ги отцедите и да ги изсушите върху кухненска салфетка.
Разточете леко бутертестото, намажете с част от разтопеното масло и поръсете със смесените захар и канела.
Нарежете на дълги ленти с дебелина 2 пръста, които се разрязват на 2 по-къси. Върху всяка лента започнете да подреждате от ябълковите парчета.
Навийте ги на рула, подредете в плитка тава, като леко ги притиснете.
Полейте с останалото масло, поръсете с останалата захар с канела и печете в загрята фурна на 200 градуса за около 20 минути.
Приятен апетит!
Гръцки портокалов сладкиш със сироп