30 минути
15 минути
45 минути
Една невероятна торта Сникърс, която много напомня на любимите ви сладкиши, е приготвена от достъпни продукти, но има прекрасен естетичен вид и изключителен вкус. Освен това е много удобна за приготвяне – за нея дори не е нужна фурна!
Много харесвам рецепти, които не са твърде сложни, но ви позволяват да получите вкусно ястие, което също изглежда изискано. Към такива рецепти спада и чудесната торта „Сникърс“ – приготвя се от налични продукти, не отнема много време, но краси масата и се изяжда много бързо!
Растително масло – 100 ml (без мирис)
За глазурата:
Първо пресейте брашното, след това добавете към него какао на прах (то също трябва да се пресее).
Към какаовото брашно добавете бакпулвера и добавете щипка сол. След това изсипете захарта.
Разбъркайте добре всички съставки с бъркалка – сухата смес трябва да бъде с еднакъв цвят и консистенция.
След като смесите добре съставките, изсипете растително масло и след това топла вода (не вряща).
Разбъркайте с бъркалка до гладкост, като внимателно премахнете всички бучки. Трябва да се получи умерено течно хомогенно тесто.
Тъй като ще печем тестото в микровълнова фурна, имаме нужда от стъклена, пластмасова или керамична форма. Намажете я с масло.
Изсипете тестото във форма и я поставете в микровълнова фурна – печете на 800 W за 7 минути.
Изваждаме основата за тортата и проверяваме готовността й с клечка за зъби – ако е чиста и суха, значи основата е готова.
Извадете готовия блат от формата и го оставете да изстине.
Сега вземете печените фъстъци и ги накълцайте леко с нож. Гледаме да не ги дребним много – парчетата трябва да останат доста едри.
Начупете 2 шоколадови блокчета на парчета, за да разтопите по-лесно шоколада.
Добавете две супени лъжици растително масло и разтопете шоколада също в микровълновата на максимална мощност за една минута.
Получената маса се разбърква добре до хомогенност.
Изсипете нарязаните фъстъци в шоколадовата маса и разбъркайте.
Сега нанесете фъстъчената глазура върху повърхността и стените на основата за тортата. Покриваме повърхността обилно, защото има доста глазура.
Сега приберете почти готовата торта Сникърс в хладилника и я оставете за 30 минути.
След 30 минути, извадете готовата торта от хладилника и се насладете!
Добър апетит!
Вижте други интересни рецепти при нас:
Диетична торта от тиквички без брашно
Домашна торта „Трите чаши“ – приготвя се без миксер, става супер сочна и любима на цялото семейство!
Кошмар! Изкуственият интелект вече може да чете мислите на човека