Мързелива рецепта за торта „Наполеон „

торта "Наполеон"

Мързелива рецепта за торта „Наполеон „

Приготвяне

30 минути

Готвене

10 минути

Общо

40 минути

Порции

8 порции

Торта „Наполеон“ е обожавана от всички. Но обикновено домакинята няма достатъчно време за месене на тестото и печене на тънки блатове. Но има страхотно решение – да използвате бутер сладки тип „сълзица“. Ако ги намажете с домашен крем ще стане невероятно вкусна домашна торта. За приготвянето на крема трябва да отделите само 10 минути.

Необходими продукти

800 г сладки „сълзица“;

1 литър мляко;

4 яйца;

150 г масло;

100 г захар;

70 г брашно;

1 пак. ванилия.

Начин на приготвяне

Стъпки и начин на приготвяне на домашна торта „Наполеон“

торта "Наполеон"
торта „Наполеон“

Разбийте яйцата в дълбока купа, добавете захарта и разбийте с бъркалка, докато масата стане хомогенна и захарта се разтопи напълно. Добавете пресятото брашно и продължете да разбивате леко. Добавете ванилията и налейте млякото на тънка струйка. Разбъркайте всичко отново старателно.

Изсипете масата в емайлирана тенджера и я поставете на слаб огън. Пригответе крема при непрекъснато бъркане, докато кремът започне да се сгъстява и да се появят мехурчета. Свалете съда от котлона и прехвърлете крема обратно в купа.

Когато яйчно-млечната смес се охлади, добавете маслото, което трябва да е на стайна температура, за да не е много твърдо. Разбъркайте с бъркалка, докато кремът стане напълно хомогенен.  Отделете около 5 с.л. от него за намазване на торта „Наполеон“ накрая.

торта "Наполеон"
торта „Наполеон“

Застелете тава с диаметър 20 см с пергаментна хартия и започнете да сглобявате торта „Наполеон“. Потопете всяка сладка в крема и наредете един ред. Разпределете крем между празнините.

торта "Наполеон"
торта „Наполеон“

По същия начин продължете с редовете на тортата. Намажете следващия ред -блат и отново крема.

торта "Наполеон"
торта „Наполеон“

В резултат на това трябва да имате 5-6 слоя /блата от бисквитки. Сложете торта „Наполеон“ в хладилника за 4 часа.

Когато я извадите от хладилника, внимателно извадете формата, а страните на „Наполеона“ намажете с крема, който сте оставили.

торта "Наполеон"
торта „Наполеон“

Поръсете отгоре и отстрани тортата с трохи от останалите сладки. Сега можете да сервирате с чай или кафе.

Добър апетит!

Вижте още
Няма намерени публикации
Най-нови статии
Популярни
на горе