Торта „Наполеон“ е обожавана от всички. Но обикновено домакинята няма достатъчно време за месене на тестото и печене на тънки блатове. Но има страхотно решение – да използвате бутер сладки тип „сълзица“. Ако ги намажете с домашен крем ще стане невероятно вкусна домашна торта. За приготвянето на крема трябва да отделите само 10 минути.
Необходими продукти
800 г сладки „сълзица“;
1 литър мляко;
4 яйца;
150 г масло;
100 г захар;
70 г брашно;
1 пак. ванилия.
Начин на приготвяне
Стъпки и начин на приготвяне на домашна торта „Наполеон“
Разбийте яйцата в дълбока купа, добавете захарта и разбийте с бъркалка, докато масата стане хомогенна и захарта се разтопи напълно. Добавете пресятото брашно и продължете да разбивате леко. Добавете ванилията и налейте млякото на тънка струйка. Разбъркайте всичко отново старателно.
Изсипете масата в емайлирана тенджера и я поставете на слаб огън. Пригответе крема при непрекъснато бъркане, докато кремът започне да се сгъстява и да се появят мехурчета. Свалете съда от котлона и прехвърлете крема обратно в купа.
Когато яйчно-млечната смес се охлади, добавете маслото, което трябва да е на стайна температура, за да не е много твърдо. Разбъркайте с бъркалка, докато кремът стане напълно хомогенен. Отделете около 5 с.л. от него за намазване на торта „Наполеон“ накрая.
Застелете тава с диаметър 20 см с пергаментна хартия и започнете да сглобявате торта „Наполеон“. Потопете всяка сладка в крема и наредете един ред. Разпределете крем между празнините.
По същия начин продължете с редовете на тортата. Намажете следващия ред -блат и отново крема.
В резултат на това трябва да имате 5-6 слоя /блата от бисквитки. Сложете торта „Наполеон“ в хладилника за 4 часа.
Когато я извадите от хладилника, внимателно извадете формата, а страните на „Наполеона“ намажете с крема, който сте оставили.
Поръсете отгоре и отстрани тортата с трохи от останалите сладки. Сега можете да сервирате с чай или кафе.