10 минути
80 минути
90 минути
5 порции
Пилето с грах си е истинска класика, която с удоволствие ще опитате, повторите, че и потретите.Рецептата за пилешко с грах е една от популярните рецепти с пилешко. Комбинацията на пилешко месо и грах е особено сполучлива и резултатът е винаги вкусен.
2 пилешки бутчета
8 зърна черен пипер
1 дафинов лист
2 моркова
1 глава кромид лук
1 клонка целина
1 скилидка чесън
2 с.л. доматено пюре
1 ч.л. червен пипер
400 г замразен грах
2 с.л. брашно
3 с.л. олио
3 стръка копър
3 стръка магданоз
4 белени доматa от консерва
40 г масло
сол на вкус
Налейте в тенджера 1 л. студена вода. Сложете бутчетата и добавете към тях 1 ч. л. сол, черен пипер и дафинов лист.
След това загрейте и след като заври се отпенва. След 10 мин. варене на слаб огън махнете тенджерата от котлона.
След това нарежете морковите, лука и целината на дребно.
След това загрейте в дълбок тиган олио и запържете нарязаните зеленчуци. Добавете нарязана на дребно клонка целина и посолете всичко с 1/2 ч.л. сол.
Сложете брашно и червен пипер. Разбъркайте и добавете домати. Налейте 1/2 чаша гореща вода и оставете да заври. Нарежете чесъна на дребно и го сложете в тигана. Подправете с копър и магданоз. Добавете краве масло и прехвърлете сместа в тава.
Отгоре наредете сварените бутчета.
Бульона от варенето на пилешкото се прецежда и слага в тавата. След това запечете ястието в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 10 мин. Изцедете граха от водата и го сложете при запеченото пилешко. Поръсете бутчетата с малко червен пипер и сервирайте.
Приятен апетит!
Вижте още интересени рецепти при нас:
Лесна бобена салата с печени чушки
Неустоима баница с газирана вода