20-30 минути
20 минути
40-50 минути
15-20 сладки порции
Тези коледни джинджифилови сладки с кралска ледена глазура ще бъдат идеално допълнение към коледната трапеза и прекрасен подарък за празничния ден!
1/2 ч.ч. масло
2/3 ч.ч. мед
2 и 1/2 ч.ч. брашно
1 яйце
1/2 ч.л. сода
1 ч.л. джинджифил
1/2 ч.л. канела
1 ч.л. бакпулвер
За кралската ледена глазура:
200 гр. пудра захар
1 белтък
2 ч.л. лимонов сок
Разтопете маслото и меда на водна баня. В дълбока купа пресейте брашното, бакпулвера, содата, джинджифила и канелата. Към вече охладеното масло и мед добавете цялото яйце и разбъркайте добре. Постепенно добавете брашното към течните съставки, разбърквайки постоянно, докато получите меко маслено тесто.
Разточете тестото върху набрашнена повърхност и изрежете формички с коледни мотиви. Поставете формичките върху хартия за печене и ги печете в предварително загрята фурна на 180 градуса Целзий, докато започнат леко да покафеняват.
Начин на приготвяне на кралската ледена глазура:
Разбийте белтъка добре – до пяна. Добавяйте постепенно пудрата захар, като разбърквате добре, докато смесите цялото количество пудра захар. Добавете лимоновия сок и продължете да разбивате глазурата, докато стане гладка и блестяща. Оставете сладките да се охладят напълно. След което с помощта на клечка за зъби или шприц за украса, декорирайте сладките с креативни и коледни мотиви, използвайки кралската ледена глазура. Можете да използвате хранителна боя за по-изразителни ефекти и по-богати цветове на украсата.
Добър апетит!
Вижте още интересни рецепти при нас:
Д-р Неделя Щонова: Тялото се нуждае от вода, за да изгаря мазнините