20 минути
25 минути
45 минути
12 бр порции
Какво повече мога да кажа за тези какаови мъфини… Освен че се правят бързо и лесно и стават супер пухкави и вкусни, в центъра им ви очаква изкусителна шоколадова изненада. Опитайте!
100 г разтопено краве масло (или олио)
½ ч.ч. кафява (или бяла) захар (ако обичате по-сладко, можете да добавите повече захар)
1 пакетче ванилова захар или 1 ч.л. ванилов екстракт
1 яйце
2 ч.ч. брашно (240 г)
1 ч.л. сода бикарбонат
3 с.л. какао (30 г)
1 ¼ ч.ч. прясно мляко (250 мл)
1 ч.л. ябълков оцет
6-7 парчета Kinder шоколадчета или около 50 г шоколад по желание, нарязан на едри парчета
В купа поставете разтопеното масло (или олиото), захарта, ваниловата захар (или ваниловия екстракт) и яйцето.
Разбъркайте добре с телена бъркалка.
Добавете брашното, содата и какаото.
Разбъркайте добре. Ще се получи доста гъста смес.
Добавете оцета.
След това започнете постепенно да прибавяте прясното мляко, като разбърквате добре.
Трябва да получите средно гъста кексова смес без бучки.Във формичките за мъфини поставете хартиените кошнички.
Напълнете по около 2/3 от обема на формичките.
При мен се получиха 11 броя мъфини с диаметър на гнездата от 7,5 см и дълбочина – 4 см.
В центъра на всеки мъфин забодете по парче шоколад.
Аз използвах по половин парче Kinder шоколадче.
Печете мъфините в предварително загрята фурна на 170 градуса Целзий без вентилатор за около 18-20 минути.
Оставете мъфините да поизстинат и след това можете да отлепите хартиената кошничка.
Приятен апетит!
Вижте още интересни рецепти при нас:
Как да си приготвим салата-предястие в едно?
Пухкави Кифли с пълнеж от Тиква: истинско удоволствие за сетивата
Къдрав тиквеник: невероятно хрупкав, наслада за сетивата
Д-р Неделя Щонова: Тялото се нуждае от вода, за да изгаря мазнините