20 минути
30 минути
50 минути
4 порции
Винен кебап е типично българско ястие, което е перфектна комбинация от свинско месо, аромат на вино и дафинов лист. Сервира се с гарнитура от бял ориз и е просто неустоим!
За бързо и лесно приготвяне на винен кебап, следвайте стъпките в тази рецепта.
Използвайте качествено вино, с което да сготвите кебапа, за да бъде вкусен и ароматен!
500-600 гр. свинско месо на парченца
2 глави лук
200 мл. червено вино, вода
6 с.л. олио
2 ч.л. червен пипер
3 с.л. доматено пюре
черен пипер
сол
чубрица
2-3 дафинови листа
3 с.л. брашно
Задушете месото в загрятата мазнина, добавете червения пипер и лука и разбъркайте добре. Лукът ще омекне хубаво и ще се стопи.
После прибавете виното и малко водичка, колкото да се покрие месото. Разбъркайте и оставете да къкри 5 минути. През това време алкохолът от виното ще се изпари и месото ще поеме аромата на виното.
Добавете дафиновите листа, зърната черен пипер и оставете ястието да ври на умерен огън около 30 минути докато се сготви.
Прибавете доматите, сол и размитото в малко вода брашно на тънка струйка и бъркайте непрекъснато. Варете още 10 минути, докато получите желаната гъстота на соса.
Свалете вашия винен кебап от котлона.
С помощта на черпак сервирайте винения кебап и гарнирайте с малка топка бял ориз, украсен с магданоз.
Приятен апетит!
Вижте още интересни рецепти при нас:
Лесна бобена салата с печени чушки