Домашни бонбони „Рафаело“ готови само за 10 минути
Приготвяне
10 минути
Готвене
Общо
Порции
6 порции
Когато опитате закупените от магазина бонбони „Рафаело“, е невъзможно да си представите, че можете да ги приготвите сами. Но тази кулинарна рецепта всъщност не е никак трудна.
Домашните бонбони „Рафаело“ приготвени с кокосови стърготини и кондензирано мляко ще украсят всяка маса и ще направят всеки празник, а и делник по-специален. Те не само изглеждат естетически красиви, но и имат невероятен вкус.
Необходими продукти
Бадеми – 30 броя;
Кондензирано мляко – 380 грама;
Кокосови стърготини – 250 грама;
Масло – 50 грама;
ванилия – 3 бр.
Начин на приготвяне
Вкусни бонбони „Рафаело“ с кокосови стърготини
Започваме приготвянето на десерта с масло. Трябва да се разтопи в малка тенджера на слаб огън.
В отделна чиния изсипете 200 грама кокосови стърготини. Още 50 грама ще са необходими малко по-късно.
Към тях добавете разтопеното масло, ванилията и кондензираното мляко и всичко се разбърква добре. Трябва да се получи доста гъста маса, която трябва да се покрие с фолио и да се изпрати в хладилника. Ако искате наистина подобни бонбони, като от магазина „Рафаело“, трябва да държите масата в хладилника за шест часа.
Сега можете да подготвите пълнежа. Бадемите трябва да се излеят с вряща вода и да се оставят в това състояние за пет минути. Тогава ще бъде доста лесно да обелите ядката. След това бадемите трябва да се изсушат в тиган за три минути.
Нека пристъпим към оформянето на бонбони „Рафаело“ . Поставете поднос със студена вода, кокосова смес от хладилника и ядки пред вас.
Трябва да потопите пръстите си във водата и след това да отщипнете малко количество от кокосова маса. Оформете го на кръг и направете вдлъбнатина за ядката. След това затворете бонбона и оваляйте бонбона в кокосови стърготини.
Готовите бонбони „Рафаело“ трябва да се поставят в чиния и да се оставят в хладилника за още 2 часа. След това опитваме и се наслаждаваме на невероятния десерт.