Сочно и ароматно реване

Сочно и ароматно реване

Приготвяне

20 минути

Готвене

30 минути

Общо

50 минути

Порции

12 порции

Сочно и ароматно реване се приготвя много лесно. Продуктите са достъпни и не се изисква много време за подготовка, приготвяне и печене.

Пандишпанов сладкиш. Леко и ефирно, но удовлетворяващо и изкушаващо лакомство. Този популярен вид кейк се прави предимно с яйца, малко захар и малко брашно. Какво прави един пандишпан сочен и пухкав? Печелившата комбинация от прости съставки и умело ръчно смесване на захарта и маслото, прави пандишпановите сладкиши перфектни и готови да приемат малко богат плодов топинг. Това ги прави толкова добри, готови да надминат очакванията ви!

Реването е всъщност обикновен пандишпан, но наистина можем да кажем, че е необикновен, защото портокаловият сок в тестото издига точките в класацията от 10 до 100.

А самото реване е превъзходно, дори повече от това! Сочен сладкиш и не прекалено сладък. Изпробвали сме тази рецепта хиляди пъти и няма да сгрешим!

Този сочен пандишпанов сладкиш се топи в устата, а забавното е, че това пухкаво реване се съхранява добре и в хладилник, и спокойно можете да му се насладите дори след няколко дни.

Съвет:

За да проверите дали вашият кейк е готов да излезе от фурната, поставете клечка в центъра на блата. Ако клечката излезе чиста, кейкът е изпечен. Готовият сладкиш, също така, ще се свие и ще започне да се отдръпва от стените на формата. Друга индикация е прекрасният аромат на прясно изпечен сладкиш, изпълващ кухнята ви. Насладете се, гответе!

Необходими продукти

За блата:

5 бр яйца

100 гр захар

200 мл прясно мляко

200 мл олио

500 гр грис

1 бакпулвер

1 ванилия

портокалова кора – на 1 портокал

За сиропа:

4 чаши захар

4 чаши вода

портокалов сок – на 1 портокал

1 лъжица масло

Начин на приготвяне

Ето как да си приготвите сочно и ароматно реване:

Първо

Разбийте в подходяща купа яйцата със захарта на пухкав крем. Добавете последователно прясно мляко, олио, грис, бакпулвер, настърганата кора на портокала и разбъркайте много добре.

Сочно и ароматно реване
Сочно и ароматно реване Разбийте яйцата и захарта
Сочно и ароматно реване
Сочно и ароматно реване
Разбийте добре
Сочно и ароматно реване
Сочно и ароматно реване
Добавете брашно

Второ

Изсипете сместа в тавичка, предварително намазана с мазнина и заравнете сместа.

Сочно и ароматно реване
Изсипете сместа в тавичка

Трето

Печете блатът в предварително загрята фурна на 180 градуса и печете до готовност, за около 30-35 минути. Извадете от фурната и оставете настрани да се охлади напълно.

Сочно и ароматно реване
Извадете готовия блат

Четвърто

Докато блатът изстива, пригответе сиропа, като в тенджера смесите захарта и водата и я загреете на котлона да заври. Варите за 3-4 минути след завирането, като в края сипвате сока на един портокал и добавяте лъжичка от маслото.

Пето

Залейте студения сладкиш с горещия сироп.

Сочно и ароматно реване
Залейте със сироп

Друг вариант е да залеете топлия сладкиш с изстуден сироп.

Може да сервирате ароматното реване с топка вкусен сладолед!

Сочно и ароматно реване с аромат на портокал е готово!

Сочно и ароматно реване
Сочно реване е готово

Добър апетит!

Може да си приготвите още сладко орехово реване!

Сочно и ароматно реванеТези кухни ще ви накарат да ремонтирате вашата (СНИМКИ)

Вижте още
Няма намерени публикации
Най-нови статии
Популярни
на горе