Молитва към Св. преподобни Иван Рилски Чудотворец - Щастливите жени - HappyWoman.bg

Молитва към Св. преподобни Иван Рилски Чудотворец

молитва към св. Иван Рилски
Празници

Молитва към Св. преподобни Иван Рилски Чудотворец

Молитва към Св. преподобни Иван Рилски Чудотворец за здраве и закрила. Светецът е покровител на българите, лекува болните, помага на бедните и спасява хората от отчаяние. Всяка година на 19 октомври Българската Православна Църква почита паметта на Св. Иван Рилски Чудотворец.

Молитва към св. апостол Тома за здраве и закрила

Много силна молитва за здраве към Пресвета Богородица

Силни молитви към Св. Дух

Силни молитви към св. Анна за здраве и рожба

Легенда за Св. Георги и Св. Димитър

Молитва към Св. Иван Рилски Чудотворец 

Кратка информация за биографията на Св. преподобни Иван Рилски Чудотворец

Св. Иван Рилски (876 – ок. 946) е първият български отшелник. Светецът е роден около 876 в Скрино, в подножието на Осоговската планина (близо до Бобошево). Още приживе е почитан като светец. Легендата около него разказва за диви животни, които безпрепятствено се приближавали до него и птици, които кацали в ръцете му. Много църкви са основани в негова чест от неговите последователи, включително прочутият Рилски манастир . Днес той се почита като покровител на българите и като един от най-значимите светци в Българска православна църква .

На 25-годишна възраст Св. Иван Рилски става свещеник в манастира “Св. Димитър”, намиращ се под връх Руен. След като приел живота на монах, той напуснал манастира, за да продължи живота си в уединение и молитви към Бога. Свети Иван Рилски е живял в изолация на различни места преди заминаването си в Рила планина . Там прекарва остатъка от животът си в молитви, живеейки в тежките условия на пещерите в Рила планина.

молитва към св. Иван Рилски

Молитва към Св. преподобни Иван Рилски Чудотворец – текст

О, велики и преподобни Светецо, преподобни Иване (Йоане) Рилски! Чуй и приеми моята (нашата) молитва и не се отвръщай от нас, които прибягваме под твоето застъпничество. Защото ти никога не си се отвръщал от ония, които през дните на твоя земен живот са идвали при тебе със своите скърби.

Чуй ни сега, чудотворче, които сме потънали в грехове и сме обхванати от големи скърби. Молим ти помоли се на единият Господ Христа за опрощение на всички наши грехове!

Прогони от нас духа на ненавистта, изпрати ни дух на любов и мир към единение. Обедини нам с една любов към Бог Христос, да пазим Неговата спасителна воля и да бъдем истински Божии чеда. Бъди ни пътеводител  през всички наши дни, та да бъдем винаги в благодатта на Светия Дух, да пазим в чистота вярата до самата ни физическа смърт. Когато настъпи нашата кончина яви ни се да представиш душите ни пред Престола на Божествения Съдия и Му кажи да ни избави от вечните мъки чрез твоето застъпничество! Заедно с Тебе и всички Светии сега и во Веки Веков. Амин!

Част от Заветът на Светеца

И най-напред ти завещавам да пазиш неосквернена и незасегната от никаква злоба светата вяра, както си я получил от светите отци, без да навлизаш в чужди и различни учения. Стойте твърдо и се придържайте към традициите, които сте чули и видели от мен. Не се отклонявайте нито надясно, нито наляво, а вървете по царския път. Защитете се от светските страсти и винаги помнете защо сте напуснали света и сте презирали него и светските дела.

И най-вече бягайте от сребролюбивата змия, защото сребролюбието е коренът на всички злини, според апостола, който го нарича второ идолопоклонство.

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2022 Happy Woman BG
0 Shares
Tagged , , , , , ,
на горе
Happy Woman Бюлетин
Вашият хороскоп, най новото от Happy Woman и актуални статии всяка седмица