Как да прочистим кръвоносните съдове без лекарства

Как да прочистим кръвоносните съдове
Добра форма

Как да прочистим кръвоносните съдове без лекарства

Лекарите са на мнение, че увеличаването на съдържанието на магнезий в диетата е чудесен начин за подпомагане прочистването на кръвоносните съдове от холестеролни плаки. Така може да се постигне оздравителен ефект и без използването на лекарства.

За какво помага още магнезият?

Този минерал също така има свойството да подобрява и сърдечната функция.
Диета, която е богата на магнезий, има и кардиопротективни ефекти, което се дължи на факта, че провокира понижаване на общия холестерол в плазмата и повишава нивата на аскорбинова киселина в кръвта.
Медиците съобщават още, че ефектът на магнезия е вече тестван от тях в опити с плъхове, болни от диабет. Оказва се, че ефектът на магнезият е сравним с този на статините и помага за намаляване на вътрешносъдовите отлагания на „лошия“ холестерол.
Липсата на магнезий в организма е свързана с интензивно производство на холестерол, подчертават лекарите.

Кои храни съдържат магнезий?

Експертите препоръчват да се ядат храни, които го съдържат в изобилие, например – банани, смокини, ядки, семена, морски риби, месо, черен дроб, млечни продукти, яйца и други. Тенапомнят още, че осигуряването на достатъчно магнезий в диетата е изключително важно за регулирането на кръвното налягане и гликемичния контрол в организма.

Магнезият при бременност и менопауза

При бременност и менопауза организмът на жената също се нуждае от по-големи дози магнезий. Така например, за дамите, които са прехвърлили 45 години, е препоръчително да си набавят необходимото количество, за да предотвратят риска от развитие на заболявания като тромбоза, исхемия и ангина пекторис, както и да си осигурят правилното функциониране на нервната система.

За бъдещите майки магнезият е необходим пък за да осигури нужната поддръжка на високо ниво при обработката на въглехидрати и мазнини. В противен случай, ако тя бъде забавена, това може да провокира появата на захарен диабет.

Tagged , ,
на горе