да забрави
Любов и партньорство

10 начина да го накарате да забрави бившата си

Когато човек се опитва да забрави нещо, той е способен да прави много неща. Животът не е лесен и понякога трябва да се вземат трудни решения. Когато искате сегашният ви приятел да забрави бившата си, може да се сблъскате със сериозни изпитания. За да сте тук, явно той е страхотен човек и вероятно наистина го харесвате. Единственият проблем е, че той има големи проблеми с обвързването и доверието. Всичките му предишни връзки са завършвали по недобър начин, а последната изглежда го е съсипала.

За да напреднете двамата, трябва да знаете как да накарате един мъж да забрави бившата си.

Може би тя е била първата му любов, но са се разделили, защото са пораснали и са искали различни неща. Може би тя е била жената на мечтите му, която е превърнала връзката им в кошмар, като му е изневерила. А може би тя просто е била страхотен човек и фактът, че нещата не са се получили, се е отразил на него.

Каквото и да се е случило с връзката му преди вашата, изглежда, го е накарало да бъде много затворен и да се страхува да направи крачка напред в отношенията ви, а това разбива сърцето ви, защото вярвате, че в този човек има нещо наистина специално. Сега тази ситуация може да се развие по един от двата начина: Или да се откажете и да се сбогувате с него, или да видите дали можете да му помогнете да забрави миналото си завинаги, така че да се съсредоточи върху това да се среща с вас.

Психологията на това да продължиш напред

Да забрави бившия си партньор не означава само да не го обича вече. В главите и сърцата ни се случват много неща, които го правят трудно. Теорията за привързаността играе голяма роля в това отношение. Ако не знаете, теорията на привързаността гласи, че имаме различни начини да създаваме отношения с хората въз основа на отношенията, които сме имали с родителите си, когато сме били деца. Когато връзката приключи, отлепването на лепилото за привързаност не е лесно или безболезнено. Мозъкът и сърцето ви са свикнали да бъдат около този човек и сега трябва да се научат отново как да се справят без него. Няма значение дали тази привързаност е била здрава, като сигурна привързаност, или токсична, като избягваща привързаност, тя все още е болезнена.

да забрави
10 начина да го накарате да забрави бившата си

Психологията на раздялата може да направи този процес труден, но ако сте срещнали човек, който си заслужава усилията, можете да му помогнете да забрави бившата си.

Следването на съветите по-долу може да ви помогне да се превърнете в номер едно в съзнанието му и да забрави за всяка друга, която е срещал.

Дайте му време

Всяко нещо, което си струва да бъде притежавано, си струва да бъде изчакано. Ако наистина ви е грижа за момче, което току-що е скъсало с момиче, дайте му време да забрави, да скърби и да се натъжи за това. Едно разбито сърце, както може би и вие самите сте преживели, ще се нуждае от време, за да се излекува. При някои може да отнеме много дълго време.

Бъдете приятел и предлагайте подкрепа

На първо място, бъдете добър приятел за него и му помогнете да забрави за бившата. Разберете, че е нормално да се чувствате потиснати и самотни след раздяла. Ако се втурнете с главата напред в една връзка, това може просто да се обърне срещу вас заради всички проблеми от предишната му връзка, които той все още не е разрешил.

Засега е най-добре да му покажете, че ви е достатъчно грижа за него, за да го изслушате и да му предложите подкрепата си. Това ще го накара да се почувства ценен и да ви възприеме като човека, който е бил до него в най-ниския му момент. Дори нещата да не се получат така, както искате точно сега, защото той не е готов, вече сте стъпили на вратата, като сте стабилна опора в живота му. Така той ще забрави всичко друго негативно.

Сега, трудната част: Избягване на зоната на приятелите

Щом започнете да прекарвате време с него, знаете, че сте привлекли вниманието му. Но дали това е вниманието, което искате? Това е сложната част: внимавайте да не бъдете „едно от момичетата“ в компанията, за да не се окажете просто това – негов приятел. Положете усилия да изглеждате добре, да излъчвате увереност и да накарате всеки друг мъж да ви забележи. Накарайте го да види във вас потенциален партньор, като се държите като приятели и същевременно му намеквате, че деликатно се опитвате да го привлечете. Опитайте се да го накарате да забрави за присъствието на други жени.

Запознайте се един с друг

Въпреки че не можете да му наложите връзка, докато скърби за последната си, това време е идеално за вас двамата да се опознаете без натиск. Излизайте и правете нещата, които обичате да правите заедно, и се наслаждавайте на компанията си. Направете го забавно и леко и му дайте глътка свеж въздух от цялата драма, с която е трябвало да се справи. Както споменахме по-рано, от решаващо значение е да го накарате да забрави, че ви възприема като приятел, но не се опитвайте да се наложите прекалено силно, защото ще го отблъснете!

Бъдете внимателни по отношение на тригерите

Тригерите могат да се появят по много начини: аромат на парфюм, филм, рокля или дори ресторант. Тези тригери напомнят за бившата му и за времето, което са прекарали един с друг, което може да отвори раните, които се опитвате да излекувате с него. Дори и да умее да го прикрива, ако все още не е излекуван от раздялата и не може да забрави за нея, ще му е трудно да продължи напред, ако вижда бившата си на всяка крачка.

Ако знаете, че любимата храна на бившата му е суши, пропуснете вечерите в суши ресторанта. Насърчавайте го да опитва нови неща и да ходи на места, за които знаете, че никога преди не е бил с бившата си.

да забрави
10 начина да го накарате да забрави бившата си

Позволете му да изпита новопридобитата си свобода

Ако е бил в последната си връзка много дълго време, може би иска да изпита независим, самостоятелен живот, който не е могъл да изживее, докато е бил с бившата си. Това може да включва вечери навън с момчетата, самостоятелни пътувания до далечни места или дори прекарване на цяла седмица вкъщи с конзолата за игри. Оставете го да бъде свободен, за да забрави за нея.

Бъдете достатъчно спокойни и подкрепящи, за да разберете, че той се нуждае от почивка и много други развлечения. Последното нещо, от което се нуждае в момента, е някой да го обвърже отново, след като последната му връзка не е проработила. Да му позволите да се наслаждава на неща, които не е имал възможност да прави, докато е бил в предишната си връзка, е здравословен начин да продължи напред. Трябва първо да го накарате да забрави за бившата си и за това какво се е случило в предишната му връзка, преди да поиска да излиза отново.

Занимавайте се с физически дейности заедно

Независимо дали тренирате или правите нещо друго, важното е той да накара тялото си да работи, за да не се занимава умът му с миналото. Физическите дейности могат да послужат като отдушник за неговото разочарование, позволявайки му да се освободи от всички тези натрупани чувства.

Въпреки че първият вариант е по-добър и не толкова сложен, можете да помислите и за това да се свържете с него и да му дадете доза интимност, която може да е точно това, от което се нуждае, за да забрави за бившата си. И тук не говорим да си легнете с него, а просто за по-романтични моменти. Ако ли не, винаги можете да го насърчите да спре да тъгува в дома си и да отидете заедно на фитнес. И не забравяйте да му дадете добър изглед към най-добрите си предимства!

Повишаване на самочувствието му

Последната му връзка може да е оставила у него накърнено его и му е трудно да забрави за това. Той може да се чувства безполезен и да смята, че никога няма да има толкова велик човек като бившата си. Изградете го, като му правите комплименти.  Започнете с дребни неща като облеклото или прическата му, а след това преминете към комплименти за това колко добре управлява времето си или колко добре се справя с домашните любимци.

Накарайте го да се види в по-добра светлина, като му оказвате подкрепа и внимание, и изразявайте признателността си за малките неща, които прави за вас. Отделете му цялото си внимание, за да му покажете, че някой толкова страхотен човек като вас може да го види в положителна светлина.

Позволете му да приключи

При повечето раздели човек не може да преодолее бившия си, защото няма приключване и така не може да забрави за нея. Ако случаят с момчето, с което излизате, е такъв, може би е добра идея да му помогнете да постигне това приключване. Ако той иска да се срещне с бившата си, за да върне вещите ѝ или да поговорят, позволете му.

Може да е страшно за него – и за вас, – но може би това е точно това, от което се нуждае, за да разбере, че бившата му не си струва да се занимава повече с нея. Позволявайки му да приключи, той приключва тази глава от живота си и проправя пътя към бъдеще без бившата си и може би, само може би, този път с вас.

Насърчаване на нови интереси

Имате ли забавни хобита или дейности в ръкава си? Споделете ги с него! Хубавото на това да споделите интересите си с него е, че това не само му помага да забрави за бившата си. То също така отваря врати за нови приключения и преживявания, като му помага да види, че има цял свят, пълен с нови неща, които да изследва и да им се наслаждава, включително и на вас. Така най-лесно той ще може да забрави за нея и заедно да вървите напред.

Tagged , ,
на горе