Пет неща, които не трябва да правите, докато опитвате да забравите бившия

Пет неща, които не трябва да правите, докато опитвате да забравите бившия
Любов и партньорство

Пет неща, които не трябва да правите, докато опитвате да забравите бившия

Да забравите бившия често е непосилна задача. Непоносимата болка от разбито сърце е тази, която отнема много време и самолюбие, за да се излекува. И все пак, е възможно да откриете, че трябва да продължите напред след поредния път, в който сте били наранени. Тогава обаче може би спомените за бившия ви са тези, които ви поглъщат или притесняват. Въпреки това, има начини да останете пълноценния и доверчив човек, който сте били, без да се фокусирате върху бившия си.

И така, ето няколко неща, които не трябва да правите, за да приемете истината и да забравите бившия си.

Не прекарвайте време да проследявате старите си разговори.

Когато не можете да говорите с човека, може да се изкушите да преразгледате старите си разговори, чатове, имейли или писма. По този начин ще искате да изживеете отново спомените от по-щастливи времена. Това обаче ви държи затворени в миналото и в заблуда, тъй като продължавате да се надявате, че нещата може да се оправят. Би било много по-здравословно да се откажете и да продължите напред след тази раздяла, като прогоните тези спомени.

Не го преследвайте.

Когато излизате, вероятно знаете целия график на доскорошния си партньор. Всичко започва от това кога е на работа и кога е обедната му почивка, до неговите хобита и уроци. Но невъзможността да се свържете с него след раздяла може да ви накара да държите под око всичко, което той прави. Може да се изкушите да следите неговите профили социалните мрежи или дори да го шпионирате тайно в квартала. Няма как да забравите бившия си обаче, ако не спирате да го преследвате навсякъде.

Не се съгласявайте да останете приятели, ако все още го обичате.

Да останете приятел с бивш в крайна сметка означава да ги наблюдавате и да подкрепяте новите му романтични завоевания. Така правят приятелите, нали? Това обаче може да ви нарани ужасно, ако още изпитвате чувства към него. Така че, пазете се от това и създайте нови приятели. Приятелството е специално и не е нужно да губите време да бъдете такива с някой, който е избрал повече да не бъде част от живота ви. Не става въпрос за това да се карате, напротив. Може да запазите добрите си отношения, но без да си пиете кафето заедно всеки ден.

Не питайте приятелките си за него.

Ако сте го блокирали или откажете да говорите с него, можете да измислите други начини за получаване на информация. Въпреки това, не молете приятелите си да се му се обаждат или да питат за него, вместо вас. Напомнете си, че прекъсването на контакта е най-доброто нещо за вашето психично здраве и да забравите бившия си по-лесно.

Не се оправдавайте да го видите отново.

Вероятно си мислите, че бихте могли да заемете нещо от сестра му или да посетите майка му. Или може би се надявате да го видите, като отидете да върнете някои неща, които той е оставил при вас. Въпреки че тези мисли може да изглеждат благородни, трябва да се борите с желанието да видите бившия си отново. Не забравяйте, че сблъскването ви с него може да върне стари чувства и да ви накара да повторите старите модели, които упорито се опитвате да победите.

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2022 Happy Woman BG
Tagged , , ,
на горе