Пухкави палачинки с кисело мляко
Приготвяне
10 минути
Готвене
15 минути
Общо
25 минути
Порции
12 порции
Нежни, пухкави палачинки с кисело мляко за прекрасен старт на деня. Всички обичаме палачинки, приготвени с обикновено или пълнозърнесто брашно. Неустоимо вкусни и меки, те са удоволствие за сетивата. Направете тези бюджетни палачинки, които са идеални избор за практичните домакини. Меки и крехки, тези палачинки ни изкушават и не можем да им устоим.
Пригответе закуска на любимия човек, покажете любовта си, зарадвайте го с пухкави палачинки, гарнирани с шоколад и добавете банан!
Това са най-добрите палачинки с кисело мляко, които остават сочни и след 2 дни. Заслужава си да ги опитате!
Необходими продукти
400 гр. кисело мляко
2 ч.ч. брашно
4 бр. яйца
1 ч.ч. вода
1 с.л. олио
1 ч.л. сода за хляб
2 ч.л. захар
1 ч.л. сол
Начин на приготвяне
Ето как да си приготвите пухкави палачинки с кисело мляко:
Първо
В подходяща дълбока купа счупете яйцата, прибавете сол и захар и разбийте добре сместа.
Разтворете содата за хляб в кофичката кисело мляко. После прибавяте киселото мляко в сместа с яйцата, като объркате добре сместа.
Второ
Започнете да добавяте брашно и вода, като ги редувате в малки количества. Ако желаете повече палачинки, добавете повече брашно и вода. Разбийте консистенцията и към нея прибавяте 1 с.л. олио. Ако искате да имате нежни и крехки палачинки, накрая сместа трябва да с една идея по редичка от палачинковото тесто. Накрая може да разбиете с миксер и да се уверите, че в сместа няма бучки и е рядка.
Трето
Вземете намазнен, незалепващ тиган, загрейте олиото и изсипете един черпак от сместа за палачинки в него, като разстилате палачинката. Печете на нисък до среден огън. Като започнат да се надигат и станат на балончета, обърнете от другата страна.
Изпечете така всички палачинки. Може да направите и няколко мини палачинки. Ако палачинките с кисело мляко започнат да се късат, това означава, че трябва да добавите още малко брашно.
Сервирайте пухкави палачинки с кисело мляко, гарнирани по ваше желание – с течен шоколад, мед, сладко или сметана и плодове. За аромат, намажете леко с масло.
Това са най-сполучливите палачинки, защото са много вкусни и трайни и дори след 2 дена остават меки и сочни, ако ги покриете.
Добър апетит!