20 минути
30 минути
50 минути
12 порции
Сочно и ароматно реване се приготвя много лесно. Продуктите са достъпни и не се изисква много време за подготовка, приготвяне и печене.
Пандишпанов сладкиш. Леко и ефирно, но удовлетворяващо и изкушаващо лакомство. Този популярен вид кейк се прави предимно с яйца, малко захар и малко брашно. Какво прави един пандишпан сочен и пухкав? Печелившата комбинация от прости съставки и умело ръчно смесване на захарта и маслото, прави пандишпановите сладкиши перфектни и готови да приемат малко богат плодов топинг. Това ги прави толкова добри, готови да надминат очакванията ви!
Реването е всъщност обикновен пандишпан, но наистина можем да кажем, че е необикновен, защото портокаловият сок в тестото издига точките в класацията от 10 до 100.
А самото реване е превъзходно, дори повече от това! Сочен сладкиш и не прекалено сладък. Изпробвали сме тази рецепта хиляди пъти и няма да сгрешим!
Този сочен пандишпанов сладкиш се топи в устата, а забавното е, че това пухкаво реване се съхранява добре и в хладилник, и спокойно можете да му се насладите дори след няколко дни.
Съвет:
За да проверите дали вашият кейк е готов да излезе от фурната, поставете клечка в центъра на блата. Ако клечката излезе чиста, кейкът е изпечен. Готовият сладкиш, също така, ще се свие и ще започне да се отдръпва от стените на формата. Друга индикация е прекрасният аромат на прясно изпечен сладкиш, изпълващ кухнята ви. Насладете се, гответе!
За блата:
5 бр яйца
100 гр захар
200 мл прясно мляко
200 мл олио
500 гр грис
1 бакпулвер
1 ванилия
портокалова кора – на 1 портокал
За сиропа:
4 чаши захар
4 чаши вода
портокалов сок – на 1 портокал
1 лъжица масло
Разбийте в подходяща купа яйцата със захарта на пухкав крем. Добавете последователно прясно мляко, олио, грис, бакпулвер, настърганата кора на портокала и разбъркайте много добре.
Изсипете сместа в тавичка, предварително намазана с мазнина и заравнете сместа.
Печете блатът в предварително загрята фурна на 180 градуса и печете до готовност, за около 30-35 минути. Извадете от фурната и оставете настрани да се охлади напълно.
Докато блатът изстива, пригответе сиропа, като в тенджера смесите захарта и водата и я загреете на котлона да заври. Варите за 3-4 минути след завирането, като в края сипвате сока на един портокал и добавяте лъжичка от маслото.
Залейте студения сладкиш с горещия сироп.
Друг вариант е да залеете топлия сладкиш с изстуден сироп.
Може да сервирате ароматното реване с топка вкусен сладолед!
Сочно и ароматно реване с аромат на портокал е готово!
Добър апетит!
Може да си приготвите още сладко орехово реване!