какво мъжете искат да кажат на жените но не могат
Любов и партньорство

6 неща, които мъжете искат, но не могат да кажат на жените

Срещате човека на вашите мечти, всичко е чудесно, но .. и не съвсем.  Душата му е все още загадка за вас.  Но с помощта на психолозите сега ще повдигнем булото на тази мистерия и ще „осветим“ шест често срещани мъжки мисли, които те ужасно много искат да ни кажат, но не могат да го сторят. Ето кои са те.

Не се страхувам от обвързване, просто трябва да съм сигурен

Както се оказва, фактът, че мъжете се страхуват от сериозни връзки, е просто мит. Неотдавнашно проучване на американски журналисти показва, че мъжете предпочитат да не са сами. Те също желаят сериозни връзки, точно колкото и жените. Но се нуждаят от повече време, за да са сигурни, че са открили точния човек, който им подхожда във всяко отношение.

Имам чувства, но ми е трудно да ги изразя

Жените често обвиняват мъжете в нечувствителност, егоизъм и липса на емоции. Вероятно за някои мъже това може да е вярно, но не за всички.

Всъщност съвременното общество (и примитивното също) принуждава мъжете да потискат емоциите си, да се опитват да не показват чувства и да преживяват всички проблеми в мълчание.

Фрази като „Мъжете не плачат“ се изричат често от много родители в детството. И момчетата ги запомнят и започват да вярват в тях. Те не плачат и затова не винаги разбират тези, които плачат.

Всичко това обаче изобщо не означава, че мъжете са безчувствени. Както показва практиката, представителите на силната половина на човечеството често биват покосени от инфаркти и това се случва отчасти, защото постоянното потискане на емоциите им води до хроничен стрес, разрушаване на нервните клетки и сърдечни проблеми.

Мъдрата жена трябва да разбере това и да не притиска в ъгъла мъжа, а да го остави да се справи сам с емоциите си. Все в един момент това ще се случи.

Имам тестостерон в кръвта си, но това не означава, че съм маниак

Образът на съвременния мъж в очите на жените много често се оприличава на алфа мъжкар, воден единствено от примитивни инстинкти, който не е в състояние да контролира своите животински нагони.

Но – за голяма изненада на много жени – мъжете изобщо не са толкова примитивни, колкото изглеждат на пръв поглед.

Всъщност, повечето от тях виждат интимните отношения не като рутина, а като нещо, което трябва да се случи в точното време, на точното място и със сигурност с правилната жена.

Съвременното общество напълно нормално възприема интимните фантазии както на мъжете, така и на жените. Така че, ако мъжът иска любов, например в асансьор, а вие мислите, че любовните игри са възможни само в пълен мрак и под одеялото, това не означава, че партньорът ви е перверзник.

Повечето мъже не се крият че интимността играе важна роля в отношенията им, но почти всички от тях са готови да правят жертви в името на любимата си. В рамките на разумното, разбира се.

Всичко, което сте чували за мъжкото его, е … вярно

Много психолози препоръчват да си представяме мъжкото его като балон. То може да се надуе до невероятни размери, но можете и лесно да го спукате с най-обикновена игла и то да се спука с гръм и трясък.

Ако жената иска да спечели сърцето на мъжа, ще трябва да се научи да забелязва положителните му качества и постоянно да ги изтъква. Ако ще правите критика, използвайте „правилото на сандвича“ –  първо похвали, после конструктивна критика, после пак похвали. И помнете – не можете да надуете вече скъсан балон. Затова пипайте много етично и много внимателно. Не искате до себе си мъж с наранено его, а силен и успяващ партньор. Не забравяйте и за старата поговорка, че е една жена може да издигне мъжа си в облаците, както и да го сравни със земята. Така че, отговорността на нежния пол в това отношение е много голяма.

Имам нужда от известна степен на свобода и независимост и се страхувам, че ще се превърнеш в тежест за мен

Тъжно е, разбира се, да осъзнаем това, но е истина.

Мъжете много се страхуват, че жената ще се превърне в нещо като железни окови на краката им. Това се отнася за различни аспекти на живота – някой се нуждае от възможност да флиртува с други жени, някой смята, че семейството ще попречи на кариерата, някой се интересува от хобита и приятели.

След среща с жена, мъжът дълго подготвя пътя за отстъпление, докато осъзнае, че това е тази, с когото иска да прекара целия си живот.

Всичко, което се изисква от умната жена в тази ситуация, е да предостави на любимия малко свободно пространство.

Ако е кариерист, не го насилвайте по никакъв начин да прекара уикенда в работа по належащия ремонт, оставете го да работи!

Бих желал да мога да ти кажа всичко, да споделя моите желания, страхове и мечти с теб, но много се страхувам

Мъжете имат много да кажат на жените. Но те рядко го правят.

Защо? Защото те се страхуват от атомна експлозия на емоции в отговор на думите им.

Очакват в отговор неприятни думи, обвинения и след това още по-неприятно – ще се наложи да ви молят за прошка, а вие няма да простите дълго време…

Подобна дълга верига от мисли се ражда в главата на мъжа, когато той мисли за това, например, че вашата минипола не изглежда много подходяща на официална вечеря с потенциален работодател.

Разбира се, много мъже желаят да се научат как тактично да изразяват мислите си, но ако не дадете на любимия ясно да разбере, че сте готови да изслушате мнението му, той просто няма да го направи. А потенциалните конфликти ще си останат неразрешени и в крайна сметка това ще окаже доста неблагоприятен ефект върху връзката.

Сега вече знаете какво мъжете ужасно много искат да кажат на нас, жените. И не им се сърдете, че не го казват, а приемете това като „бонус“, който ще ви помогне да засилите връзката помежду си.

Tagged , , ,
на горе