Ако усещате, че той се отдалечава от вас: Как да не го оставите да си отиде завинаги

ако усещате че той се отдалечава от вас
Любов и партньорство

Ако усещате, че той се отдалечава от вас: Как да не го оставите да си отиде завинаги

Дори връзката ви да ви се струва силна и обещаваща, понякога изникват ситуации, при които усещате, че мъжът внезапно и по неизвестна причина се дистанцира от вас. Това не ви устройва и вие започвате да мислите как да се противопоставите.  

Как да не го оставите да си отиде завинаги – съветите на психолога

Най-накрая сте срещнали мъжа на мечтите си – наистина го харесвате и чувствата ви са взаимни. Той посвещава цялото си свободно време на вас, правите съвместни планове и той по всякакъв начин ви кара да разберете, че се чувства добре във вашата компания.

Съществуват обаче ситуации в живота, когато мъжът започва постепенно да се отдалечава. Той не ви кани да прекарате един уикенда заедно, приключва разговора малко по-рано от обикновено. Чувствате, че вече не ви целува толкова пламенно както преди и това ви притеснява. Дори плаши.

Логично е жената да се изнерви и да предприеме определени стъпки, за да си възвърне привързаността на любимия. Понякога обаче методите, които избира, поставят мъжа нащрек и се получава негативен ефект – той напълно спира да общува с нея.

Единственият начин да се оправи ситуацията е да спрете да се опитвате да я поправите.

Подобен съвет изглежда нелогичен и напълно в противоречие с вашия инстинкт, но той е този, който ще ви помогне да преодолеете кризата във връзката си и да разберете, че ако искате да изградите силна връзка с този човек, ще трябва да му дадете свобода.

За да не направите фатална грешка и да не загубите любимия човек, трябва да спазвате три правила

Осъзнайте и приемете, че мъжът трябва да бъде сам от време на време.

Понякога дори влюбеният мъж има нужда от усамотение. Когато е влюбен, той се чувства уязвим, така че временната дистанция му позволява да събере мислите си и да се стегне.

В самото начало на връзката ви, докато той осъзнае, че сте се превърнали в неразделна част от живота му, той периодично ще взема таймаути, за да подреди мислите и чувствата си.

За него е важно да не загуби почва под краката си.

Така че, първото нещо, което трябва да разберете, когато забележите, че нещо не е наред, е, че ситуацията е напълно нормална.

Това не е по ваша вина и отношенията ви не са в безизходица. Повярвайте, че това е мъжът, когото искате – с течение на времето периодите на отчуждение значително ще намаляват.

Но е напълно възможно дори след 20 години брак, от време на време той все пак да се нуждае от такива моменти, в които да бъде сам със себе си.

Дайте му възможност да се дистанцира – така ще се върне по-бързо

Тази ситуация е подобна на йо-йо играчка: партньорът ви се дистанцира от вас, ластикът се изтегля и след това той се връща отново. Нека това махало работи: не се опитвайте да се намесвате в механизма му.

Първата мисъл, която ви идва на ум, когато той се затваря в себе си, е да установите духовен контакт. Обаждате му се, опитвате се да го доведете до откровен разговор, искате да възстановите интимността на връзката си.

Опитвайки се обаче да се доближите до него, вие разхлабвате еластичното напрежение, свеждайки го до нула. Той просто няма да има стимул да се върне. Защо? Защото, скъпи дами, мъжът винаги иска да усеща, че именно той е инициаторът на връзката.

Не е нужно да му се обаждате, не изпращайте постоянно съобщения за това колко лош е животът ви без него и колко много ви липсва.

Ако ситуацията много ви притеснява, попитайте го какъв е проблемът. Може да не ви отговори веднага – не настоявайте. Дайте му време.

Не му се сърдете

Когато мъжът изведнъж престане да общува с половинката си, това предизвиква много различни емоции и преживявания в душата й. Струва й се, че я пренебрегват, ядосва се и се обижда.

Затова, когато той отново започне да й обръща внимание, тя се опитва да го накаже. Това обаче е най-лошото нещо, което можете да направите.

Разбира се, той трябва да разбере, че не можете просто да си тръгне и да не общувате.

Обаче начинът, по който му кажете, че ви боли, може да изиграе решаваща роля във връзката ви.

Думите притежават невероятна сила – те могат да укрепят връзката или да я унищожат напълно.

Предизвикателството е да му кажете как се чувствате, но пък и да не го карате да се чувства виновен.

Вместо да кажете: „Защо не се обади?“ кажете му, че много ви е липсвал и че ще се радвате да гласа му отново.

Уверете го, че връзката ви няма да е обременяваща за него. Когато види, че можете да контролирате емоциите си и не придавате твърде голямо значение на действията му, той лесно ще се върне отново.

Така  ще разбере и че разбирате неговите желания и нужди, като в същото време може да изрази чувствата си спокойно. И ще ви бъде благодарен, че не го обвинявате или критикувате.

Когато се научите как правилно да реагирате на временното отсъствие на мъжа в живота ви, той ще разбере, че връзката с вас не накърнява собственото му „Аз“ и тя от само себе си ще стане още по-силна.

Tagged , , ,
на горе