10 минути
30 минути
40 минути
5 порции
Eдин истински лакомник ще отиде до СПА столицата на Балканите само за да опита вкусна картофена чорба.Нежна, ароматна и кадифена картофена супa. Приготвя се изключително лесно и е изключително вкусна.
1 кг картофи
3 моркова
1 глава кромид лук
70 г краве масло
1 1/2 л гореща вода
1 ч.л. сол
2 ч.л. чубрица
2 ч.л. сушен копър – пресен
1 клонка целина
За застройката:
300 мл кисело мляко
1 яйце
Настържете моркова на ренде. След това в тенджера стопете маслото и задушете моркова под капак за около минута.
След това нарежете на дребно лук и прибавете към моркова. Задушете за около 2 минути и прибавете литър и половина гореща вода.
Посолява се и се оставя да заври. След това настържете картофите на ренде и ги добавете в тенджерата. Варят се на бавен огън за около 20 минути.
Добавете чубрицата, копър и целина, която е нарязана на дребно. Варете супата за още 5 минути.
След това пригответе застройката. Разбийте едно яйце и го смесете с кисело мляко. Постепенно сипете 600 мл. от горещия бульон на супата.
На тънка струя сипете киселото мляко с яйце при непрекъснато разбъркване. Супата е готова за сервиране!
Приятен апетит!
Вижте още интересни рецепти при нас:
Гръцки портокалов сладкиш със сироп