Защо мъжете не се женят за по-възрастни жени?
Любов и партньорство

Защо мъжете не се женят за по-възрастни жени?

Защо мъжете не се женят за по-възрастни жени? Ще започнем с това, че се женят, разбира се. Понякога. Но обратната възрастова разлика, тоест, когато мъжът е с 10-15-20 години по-голям, е много по-често срещана от първата. В пъти по-често. Това е статистиката.

На Запад такава разлика (когато мъжът е много по-възрастен от жена си) е по-рядко срещана, но на Изток е обратното. Нека се съгласим, че всякакви варианти (с изключение на тези, които застрашават живота и здравето) са нормални. Те са необходими за разнообразие, за вариация на моделите. Когато някаква версия на несъгласие (и голямата разлика е възрастовото несъгласие) стане честа, това означава социална тенденция, която може да се вземе предвид.

Гадже на възрастта на сина? Или защо зрелите жени понякога предпочитат „агнешко“

Да разгледаме защо мъжете не се женят за по-възрастни жени?

Защо мъжете не се женят за по-възрастни жени?
Защо мъжете не се женят за по-възрастни жени?

Оказва се, че тенденцията „млада съпруга – съпруг на средна възраст” е актуална за нашите места, но тенденцията „млад съпруг – съпруга на средна възраст” не е. Няма да говорим за примерите на Алла Пугачова и Надежда Бабкина. Макар че защо да не го направим? Точно това ще направим по-нататък.

Тази тенденция: защо съпрузите често отиват при млади жени, а съпругите почти никога не отиват при млади мъже, е много възмутителна за много дами. Те виждат някаква подлост в това. Несправедливост. Или лъжа. Казват, че това не се случва, това е мит.

Всъщност това не е мит, а статистика. Въпреки че това не винаги се случва, то е много по-често, отколкото при жените. Жените се омъжват повторно за мъже на същата възраст (плюс-минус 3 години) или по-възрастни.

Що се отнася до младите мъже, много по-млади (10-20 г.), жените над 35-40-55 г. се срещат с тях за кратко, без задължения, понякога дори живеят заедно, но се женят изключително рядко. Това е реалността. И нека да видим какво обяснява това състояние на нещата.

Обяснението е шокиращо. Жените сами не го искат.

Защо мъжете не се женят за по-възрастни жени?
Защо мъжете не се женят за по-възрастни жени?

На теория го искат, но на практика не го правят. Искат го спекулативно, но не и реално. Тоест, когато завистливите хора питат защо бивш съпруг или просто някой мъж на същата възраст се е оженил за млада жена, те също го искат. Но това е само „в името на справедливостта“, в действителност, когато млад мъж се влюби в по-възрастна жена (а това често се случва), тя започва: „всичко това е несериозно“ и „аз не съм му майка” или „и без това нищо няма да се получи”. Това е стена, изградена от жената, в която бързо се разбиват намеренията на младия мъж.

Жените обичат да спорят в интернет, че не им трябват стари момчета, но млад мъж с напомпано дупе и добра интимност е това, от което се нуждаят. Но всъщност, повечето от тези жени или се опитват да заблудят връстниците си по този начин, или говорят съвсем теоретично, но на практика ще се съгласят максимум на еднократна интимност с такива момчета. Ако изобщо са съгласни.

И тогава те ще започнат да взривяват главата на това момче с въпроси: „Какво имаш да ми предложиш? Какво можеш да ми дадеш, освен интимност? Защо трябва да се срещаме на моя територия? Просто ти е удобно с мен, нали ?“ (Сякаш трябваше да е неудобно). Е, момчето още няма какво да й предложи, да. И то няма територия, живее с родителите си. Ето защо, то е момче или много млад мъж, който не е спечелил територията и способността да даде на жената нещо друго освен себе си.

И той самият разбира това, така че обикновено не спори. Той не планира да живее за сметка на жената, не гори от желание да се ожени за нея и да се премести в апартамента й за нейната издръжка, той би искал да бъде „мъж“, както го внушава обществото, той трябва да бъде мъж, това означава, че подкрепя жена си, поне инвестира в общия бюджет.

Следователно, момчетата също не са склонни да привличат по-възрастни жени в сериозни връзки, дори ако наистина ги харесват.

Защо мъжете не се женят за по-възрастни жени?
Защо мъжете не се женят за по-възрастни жени?

Представете си, че този брутален красавец си пада по мъже. Съчувствието веднага изчезва, нали? Когато има нулев шанс за развитие на връзката, психиката не бърза да изразходва енергия за желания и планове. Тя започва да ги навива.

Нищо подобно не се случва с възрастните мъже и младите момичета. Тя идва на неговата територия, може да остане там и никой няма да я безпокои с въпроси: „Какво можеш да ми дадеш? И какво ти трябва, за да те взема от работа. Сама да изкарваш парите си, давай и си купи кола!“ Не, възрастният мъж с удоволствие ще приспи младата си страст на своя територия, ще споделя храната си с нея и дори ще я вземе с колата си от работа с удоволствие, няма да възникне нито един въпрос относно факта, че той не иска да харчи пари за нея.

Докога жената ще има проблем с младото момче.

Защо мъжете не се женят за по-възрастни жени?
Защо мъжете не се женят за по-възрастни жени?

Ще се появи веднага! И също по-рано тези въпроси ще възникнат в главата на младото й гадже. Например, какво мога да й дам? Тя не трябва да ми е майка, тя е жена. А по отношение на момичето и възрастния мъж няма такива съмнения. Татко? Е, да, татко, защо не? Това се вписва в традицията. Това означава, че и двамата участници в такава връзка се чувстват комфортно.

Погледнете внимателно този проблем.

Въпреки че жените казват нещо за младото тяло, интимността и гладката кожа на младите мъже, стойността на всичко това за тях всъщност е много малка. По-малко от всичко друго. Интимността без обвързване все още не е необходима за повечето жени, не е интересна, освен за много кратко време.

Но жените не искат връзка с мъж, който не може да даде нищо, освен интимност. Следователно, не е достатъчно жените да имат млади мъже; те също искат да се „чувстват като жена“, тоест в никакъв случай не трябва да инвестират повече материално във връзката от него, по-добре – дори по-малко да го правят. И мъжете искат това за тях, иначе се чувстват много неудобно.

Дори за това прословуто „плащайте си сами“ мъжете са против, защото се чувстват буквално отхвърлени, ако една жена е с него, но си плаща. Това означава, че тя директно го презира, иначе определено би очаквала материални инвестиции от него. Това е традицията. Но традициите се променят, когато икономическият и социален баланс на силите се изменят. Досега това пристрастие е очевидно към „мъжа, който изкарва хляба“, което означава, че жените не се нуждаят от млади мъже, а те всъщност не искат да „хранят“ тези, които са по-възрастни от тях. Ако мъжът е баща по своята роля, тогава жената е дъщеря и следователно е по-млада.

Защо мъжете не се женят за по-възрастни жени?
Защо мъжете не се женят за по-възрастни жени?

Колкото повече расте независимостта на жените, толкова повече всичко ще се промени. Но първо, жените ще спрат да очакват, че определено ще им платят сметката в кафенето, първо, мъжете ще спрат да чувстват това като своя отговорност и едва тогава жените наистина ще започнат да ценят нещо повече от портфейла на мъжа. Тогава ще започнат да се женят за млади мъже. Понякога, разбира се. Все още е по-удобно да се женят хора на една и съща възраст; във всички отношения има по-малка разлика. И този модел е най-актуален за равенството между половете.

Междувременно, се очертава следната картина. По традиция, освен интимност и някакви ежедневни грижи, мъжът не очаква нищо от жената. И младата жена се справя с всичко това отлично, така че може да се счита, че е подходяща за ролята на съпруга. Всички предимства, които една по-възрастна жена има, изглежда все още не са много актуални. Така че е разумно да се предположи, че при среща с млад мъж и веднага щом жената бъде въвлечена във връзка, влюбена, тя почти сигурно ще иска да отиде в гражданското и да се омъжи. И това също е стабилен модел засега.

При разведените жени нещата са различни. Виждайки интереса на много млад мъж, те веднага мислят в паника: „Жиголо“ и избират мъж за себе си сред тези, които „ще поемат някои от проблемите“, материални и битови  (ремонти, вила, кола и т.н.).

Защо мъжете не се женят за по-възрастни жени?
Защо мъжете не се женят за по-възрастни жени?

За щастие, има повече двойки, при които мъжът е много по-млад. И разведените мъже все повече търсят жени на тяхната възраст, казвайки, че не искат да отглеждат дете, искат да общуват с равен човек. Тоест дисбалансът постепенно се коригира. Но все пак между мъжът и жената все още има бездна.

А жените, които се карат на мъжете, че увличат млади момичета, могат да предложат на момчетата същото, което мъжете предлагат на момичетата: пътуване до морето за тяхна сметка, например. Ще има търсене. Но жените вероятно няма да искат да имат млад приятел при такива условия. Те искат да бъде много млад, но в същото време завършен човек в живота, който може да разглези момичето си, което е с 15 години по-голямо от него. Но това не се случва.

Въпросът, поставен в заглавието, има прост отговор.

Защо мъжете не се женят за по-възрастни жени?
Защо мъжете не се женят за по-възрастни жени?

Мъжете нямат нищо против ролята на татковците във връзките, понякога дори им харесва, но жените почти винаги мразят ролята на майките. Ето защо, жените търсят предимно мъже на същата възраст или по-големи. И мъжете са на същата възраст или по-млади. Това е всичко.

Въпрос към жените: ако сте над 35, какво мислите за връзка с 10-15 години по-млад мъж? Можете ли да си представите това теоретично? Или може би имате опит? Какви са плюсовете и минусите?

Въпрос към мъжете: какво ви пречи да се интересувате от по-възрастни (не 5 години) жени? Или може би имате опит, положителен или отрицателен?

Tagged
на горе