30 минути
25 минути
55 минути
12 порции
Домашни пухкави кифлички с мармалад са меки и нежни. Те са идеални за вечеря или празнично събиране! Тези кифлички са наистина перфектни за неделна закуска, меки и маслени. Имат най-добрия вкус, но са лесни за приготвяне.
С тази рецепта за домашно приготвени кифлички с мармалад ще имате мек и пухкав десерт. Идеален за ежедневни и празнични ястия!
Не купувайте кифлички от магазина, а си ги пригответе сами!
900 гр брашно
3 яйца
200 мл прясно мляко
200 мл олио
1 кубче мая
1 лъжичка сол
1 лъжичка оцет
5 лъжици захар
ванилия
Разтворете маята в подсладеното мляко с 2 лъжици брашно и оставете да се активира.
Като шупне маята, смесете с останалите продукти.
Омесете меко тесто.
Покрийте го с кърпа и оставете в намаслен съд да втаса за 30 минути.
Разточете тестото на 1 голяма кора или разделете на 4 части, които да разточите.
Нарежете корите на триъгълници.
В широката част на всяко триъгълно парче поставете 1-2 лъжички мармалад (сладко). За по-силен аромат използвайте мармалад от кайсии, ягоди или шипки.
Навийте кифличките във формата на кроасан и подредете в тава, покрита с хартия за печене.
Оствете ги да втасат отново за 25 минути. Намажете кифличките с разбит жълтък, олио, мляко или вода.
Печете кифлички с мармалад на 170 C за 25-30 минути до готовност.
Сервирайте с подходящо питие или сок!
Добър апетит!
Вижте още интересни рецепти при нас:
Пухкави Кифли с пълнеж от Тиква: истинско удоволствие за сетивата
Рецептата на най-вкусните кюфтета по селски е тук!