След това се добавя 100 гр. олио и още толкова прясно мляко.
След като разбъркаме добре сместа, добавяме един цял пакет какао и няколко капки ванилия.
Сега е време да добавим 1 чаша брашно и 1 пакетче бакпулвер.
Разбъркваме бавно и след това изсипваме сместа в една тавичка предварително намазана с олио.
Слагаме сместа във фурната, загрята на 170 градуса, за около 35-40 минути. Като е препоръчително кексът да се следи.
Изкараме ли кекса от фурната, оставяме го да изстине за 10 мин. Продупчваме го с вилица и добавяме 250 мл. студено прясно мляко.
Сега е време да приготвим и шоколада за горния слой на кекса. За целта можете да използвате пакетче за шоколадов сос или да разтопите два шоколада на водна баня.
Преди да нанесем шоколада, разбиваме 200 мл. сладкарска сметана.
Трябва да получим гъста смес, с която да намажем блата от кекс.
Отгоре по същият начин нанасяме шоколада.
След като нанесем шоколада, нарязваме и украсяваме с ягоди.