20 минути
60 минути
80 минути
8 порции
Тиквеник с канела е толкова вкусен, че бихте искали да го ядете всеки ден! Тиквеникът е вкусен традиционен сладкиш, който се приготвя с кори, пълнени с тиква, които се пекат.
Опитайте да го приготвите у дома и му се насладете.
За баницата
1 пакет кори за баница
800 гр настъргана тиква
2 чаши смлени орехи
1 чаша захар
1 чаша олио
1 лъжичка канела
1 ванилия
пудра захар
За сиропа
по желание
1 чаша вода
1 чаша захар
Настържете тиквата и разбъркайте с канела и ванилия.
Разбъркайте тиквата с ванилия и канела.
Всяка кора намажете с олио, сложете тиквата, орехи и захар.
Навийте на руло и подредете в предварително намаслена тавичка или върху хартия за печене.
Отгоре намажете корите с малко олио. Подредете рулата като вита баница по желание.
Печете на 180-200 C за около 25 минути до порозовяване.
Пригответе сироп като смесите вода и захар и варите 10 минути на котлона.
По желание сиропирайте с топъл сироп изстиналата баница.
Сервирайте, поръсена с пудра захар.
Приятен апетит!
Вижте още интересни рецепти при нас:
Как да приготвим вкусни пържени картофи с коричка
Лесна бобена салата с печени чушки
Диетични солени мъфини с пилешко