Тази рецепта за солени мъфини със сирене и шунка е идеална за закуска, обяд или пикник.
Малки хапки, удобни за пренасяне! Идеални за училищния обяд на децата.
Бързи и лесни! Тези пухкави и сочни солени мъфини се приготвят лесно и бързо и са дълготрайни, затова може да ги приготвите предишния ден.
Солени мъфини със сирене и шунка имат ниско съдържание на въглехидрати и високо съдържание на протеини. Мекото сирене и препечени парченца шунка ги прави вкусни!
Идеални за закуска в движение!
Необходими продукти
2 яйца
200 гр. сирене натрошено
½ ч.ч. нарязана на малки кубченца шунка
200 гр брашно
200 мл айрян
3 лъжици олио
1 пакет бакпулвер
половин ч.л. сол, в зависимост от сиренето
Начин на приготвяне
Ето как да приготвите солени мъфини със сирене и шунка:
В купа разбийте яйцата, мляко и олио и последователно добавете пресятото брашно с бакпулвера.
Сложете сирене и шунка на кубчета и разбъркайте добре с лъжица.
Във формата за мъфини сложете по една хартиена кошничка и с лъжица изсипете 1/3 от сместа. Направете така, за да може мъфините да се опека добре и да има място по време на печене.
Печете в предварително загрята фурна на 180 C около 20-25 мин до златиста коричка.
Проверявайте за готовност на мъфините с клечка за зъби.
Извадете готовите мъфини от формите, когато изстинат.