Една бобена салата, която изненадва с приятна комбинация от подправки! Тази салата е една от любимите на българина. Опитайте я и вие и ще се превърне в една от любимите ви.
Необходими продукти
400 г едър сварен боб – 150 гр суров
2 моркова
3 печени чушки
3 кисели краставички
1 глава лук
5 с. л. олио
1 с. л. оцет
2 ч. л. сушен джоджен
1 ч.л. сушен магданоз
2 ч.л. сол
Начин на приготвяне
Ето как се приготвя стъпка по стъпка тази родопска боб салата:
Нарежете лука на дребно, а моркова на ивички. Запържете за около минута в предварително загрято олио.
Когато придобият стъклен вид ги посолете, полейте със захар и ги залейте с оцет.
Задушете за около 2 минути и подправете с магданоз и джоджен. Добавете продуктите при фасула, добавете нарязаните на ивички чушки, добавете и краставичките и започнете да бъркате.
След това оставете салатата за около половин час преди сервирането, като при желание може да я оставите и цяла вечер, за да се смесят по-добре ароматите.