Любима рецепта за пресни картофки с копър и чесън е много вкусна. Технологията на готвене е задушаване, което ги прави апетитни и здравословни! За любителите на постната кухня, картофките с чесън и копър ще бъдат чудесна храна! Може да сервирате ястието като гарнитура или като основно. В добавка, може да сверирате със сирене и чаша айрян. Добра гарнитура към всеки вид месо.
Лесно, вкусно и ароматно предложение за приготвяне на пресни картофки със зелени подправки!
Необходими продукти
Необходими продукти:
1 кг пресни дребни картофи
3 – 4 стръка зелен чесън (3-4 скилидки намачкан или на ситно)
1 връзка пресен копър (на ситно)
черен пипер
сол
олио (масло)
Начин на приготвяне
Ето как да си приготвите картофки с копър и чесън:
Начин на приготвяне:
Измийте много добре пресните картофки, обелете и нарежете на две половини, ако са едри. Ако са дребни, оставете ги цели, защото са по-вкусни така.
В тенджера с широка основа налейте олио, за да покрие плътно дъното. Сипете картофките, сложете черен пипер и сол и захлупете с капак. На 3-4 минути разклащайте добре тенджерата, за да се разбъркат картофите.
След като картофките са готови, добавете нарязаните пресни подправки копър и чесън. Объркайте добре и след 2-3 минути снемете от котлона.
Задушените картофки с много копър и чесън са готови!