20 минути
50 минути
70 минути
6 порции
Който разбира, тук се спира и традиционна българска мусака избира. Хубава и изпитана рецепта за мусака, която когато и да приготвите, няма да съжалявате.У дома приготвянето на Мусака е малък празник. Всички я обичат и хапват с удоволствие!
Необходими продукти:
1 kg картофи
500 г кайма
200 г домати на кубчета
1 глава лук
5 с.л. олио
Сол
Черен пипер
За заливката:
400 г кисело мляко
2 яйца
Картофите се измиват и се нарязват на кубчета.
В загрятата мазнина се запържва лукът. Добавя се каймата. След като се запържи каймата, се добавят доматите. Добавят се солта и пиперът.
Запържената кайма с доматения сос се добавя към картофите. Картофите де заливат с непълна чаша топла вода. Пече се на 200 градуса до извиране на водата и готовност на картофите.
За заливката се разбъркват киселото мляко и яйцата, може да се добавят и 1-2 лъжици брашно. Добавя се и настърганият на дребно кашкавал.
Мусаката се залива със заливката и се пече до порозовяване.
Мусаката може да се сервира, поръсена с пресен магданоз.
Приятен апетит!
Вижте още интересни рецепти при нас:
Как да си приготвим салата-предястие в едно?
Пухкави Кифли с пълнеж от Тиква: истинско удоволствие за сетивата
Къдрав тиквеник: невероятно хрупкав, наслада за сетивата
Д-р Неделя Щонова: Тялото се нуждае от вода, за да изгаря мазнините