15 минути
30 минути
45 минути
10 порции
Тази разкошна солена торта ни задължава да имаме рожден ден поне веднъж в месеца. Опитате ли я веднъж ще искате още и още от нея. Пробвайте я! Няма да съжалявате!
5 твърдо сварени яйца
1 консерва риба тон в собствен сос
5 сварени картофа
1 глава лук (по желание)
400 г майонеза
50 г кашкавал
В тенджерка от йена глас на дъното се настъргват на ситно ренде белтъците. Поръсват се със сол и черен пипер и се притискат с лъжица към дъното на съда. Всеки пласт се притиска добре и се заглажда.
Отгоре се настъргва кашкавала.
Намазва се с 1/3 от майонезата.
Рендосват се ½ от сварените картофи. По желание може да се поръсят със ситно нарязан магданоз, сол, черен пипер и ситно нарязан лук.
Отгоре се слага следващата 1/3 от майонезата.
Върху нея се разпределя добре на тънък пласт добре отцедената риба.
Намазва се с последната 1/3 от майонезата.
Настъргват се жълтъците на яйцата.
Най-отгоре се настъргва останалата ½ от картофите.
Всичко се натъпква добре. Поръсва се със сол и черен пипер и се оставя в хладилника за 8-10 часа.
Сервира се, като се обръща в поднос и се реже като торта.
Приятен апетит!
Вижте още интересни рецепти при нас:
Как да си приготвим салата-предястие в едно?
Пухкави Кифли с пълнеж от Тиква: истинско удоволствие за сетивата
Къдрав тиквеник: невероятно хрупкав, наслада за сетивата
Д-р Неделя Щонова: Тялото се нуждае от вода, за да изгаря мазнините