10 минути
20 минути
30 минути
4-6 порции
Тези карфиолови кюфтенца са отличен вегетариански вариант на класическите кюфтета и предоставят богат вкус и текстура. Приятно готвене!
1 голям карфиол, нарязан на цветчета
1 среден лук, нарязан на ситно
2 скилидки чесън, нарязани на ситно
1/2 ч.ч. настърган пармезан
1/2 ч.ч. настъргана моцарела
1/2 ч.ч. натрошени сухари
2 яйца
2 с.л. ситно нарязан пресен магданоз
Сол и черен пипер на вкус
Зехтин за пържене
В тенджера с вряла вода, сварете карфиола за около 5 минути или докато стане мек.
Отцедете го добре и оставете настрана да се охлади.
В голямата купа комбинирайте нарязания лук, нарязания чесън, пармезана, моцарелата, сухарите и магданоза. Карфиолът, който вече се е охладил, поставете в блендер или го намачкайте с пюре-преса. След това го добавете към сместата в купата. Разбийте яйцата и ги добавете към сместа. Подправете със сол и черен пипер на вкус. Разбъркайте всички съставки добре, докато се образува хомогенна смес.
Загрейте малко зехтин в голям тиган на средно висока температура. Формирайте кюфтенца от сместата и ги пържете в горещия тиган до златиста коричка от двете страни. Извадете готовите карфиолови кюфтенца върху хартия за абсорбиране на излишната мазнина. Сервирайте карфиоловите кюфтенца топли, като гарнирате с магданоз или любимия ви сос.
Добър апетит!
Вижте още интересни рецепти при нас:
Как да си приготвим салата-предястие в едно?
Пухкави Кифли с пълнеж от Тиква: истинско удоволствие за сетивата
Къдрав тиквеник: невероятно хрупкав, наслада за сетивата
Д-р Неделя Щонова: Тялото се нуждае от вода, за да изгаря мазнините